Sterilizarea instrumentelor de manichiură  1
– Nail Artist

Dezinfectarea instrumentelor de lucru și a suprafețelor este o garanție a sănătății nail artistului și a clientului. Este, de asemenea, baza pe care se construiește o bună reputație a nail artistului. De asemenea, sterilizarea instrumentelor de manichiură este un proces important și când vine vorba de a ne face unghiile acasă.

Dezinfectarea instrumentelor de manichiură este foarte complexă, deoarece implică mai multe procese și tipuri de dezinfectare.

După fiecare procedură, țesuturile biologice, sângele sau praful rămân pe instrumente, astfel dezinfectarea se poate face :

  • Chimic
  • Termic

Procedura de sterilizate chimică dezinfectează într-un procent de 100% instrumentele. Este o procedură rapidă, care constă în utilizarea unui sterilizator cu ultrasunete, împreună cu soluții speciale de curățare.

Cum funcționează sterilizarea?

  1. Instrumentele sunt plasate în aparatul de curățare cu ultrasunete;
  2. Acoperiți complet cu soluție instrumentele;
  3. Porniți dispozitivul pentru a își începe activitatea.

Sterilizarea instrumentelor de manichiură  2

Sub influența undelor cu ultrasunete, instrumentele sunt curățate chiar și în locuri greu accesibile. După terminarea dezinfectării, dispozitivele trebuie de asemenea clătite sub apă curentă și uscate cu un prosop de hârtie.

Avantajul sterilizării chimice este că în 20-30 de minute instrumentele sunt dezinfectate și gata pentru utilizare. Dezavantajul este că trebuie să cumperi în mod constant soluții speciale pentru aparat.

Sterilizarea termică se realizează prin încălzirea instrumentelor la temperaturi de până la 180oC. Există totuși două dispozitive care dezinfectează dispozitivele în acest fel :

Cuptorul uscat – este cel mai comun aparat de sterilizare termică.

Instrumentele pot fi complet dezinfectate în acest sterilizator. Datorită ventilației fluxului de aer cald, are loc procesul de dezinfecție. Necesită 60 de minute la 180 ° C pentru sterilizare în procent de 100%.

  • Avantaje – dispozitivul nu necesită achiziționarea de materiale suplimentare.
  • Dezavantajul – timpul relativ lung.

Chiar dacă dezinfectați instrumentele atât prin proceduri chimice sau termice, dezinfectați în fața clientei ustensilele cu dezinfectanți speciali, sau achiziționați o lampă UV în care să țineți ustensilele atunci când nu le folosiți. Chiar dacă această lampă nu dezinfectează, aceasta împiedică bacteriile să se așeze pe instrumente.

Este important să dezinfectați masa de lucru, lampa cu care lucrați, freza și suportul de mână.

Pentru siguranța nail artistului dar și a clientei, este recomandat să purtați mănuși în timpul procedurii.

Sterilizarea instrumentelor de manichiură  3

One Reply to “Care este diferența dintre o manichiură clasică și o manichiură de mireasă?”

  1. As vrea sa ma ajute cineva si pe mine sa învețe cum se folosesc biturile pentru gel la o întretine gel si oja semi cu fresza cum se folosesc biturile in ordine nu stiu cum se folosesc rog ajutor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont