În ultimii ani, tehnologia din domeniul științei și medicinei a devenit un mare atu pentru cei care suferă de diferite afecțiuni medicale. Din această categorie face parte şi terapia cu lumină de nivel scăzut sau LLLT, aceasta fiind o tehnologie inovatoare care a schimbat viața multor oameni. LLLT poate fi denumită și terapie cu laser rece.

Cum a fost popularizată

Terapia cu laser de intensitate redusă a devenit din ce în ce mai populară în diferite domenii ale medicinei în ultimii ani. Iradierea cu laser ajută la tratarea multor boli (nu numai dermatologice, ci și, de exemplu, neurologice) și accelerează și vindecarea rănilor.

Rezultatele numeroaselor studii clinice au arătat că radiațiile laser au un efect pozitiv în tratamentul căderii părului. Terapia părului cu laser de mică intensitate este un tratament utilizat ca adjuvant la tratamentele tradiționale pentru păr. Acest tratament nu este dureros, nu este toxic și nu are efecte secundare documentate.

Care sunt riscurile

În timp ce laserele de mare putere sunt folosite în anumite proceduri pentru tăierea și distrugerea țesuturilor, laserele de mică intensitate au capacitatea de a calma durerea, precum și de a stimula și îmbunătăți funcția celulară.

Terapia cu lumină de nivel scăzut funcționează prin restabilirea ciclului de creștere a părului.

Ciclul de viață al părului este împărțit în trei faze:

– anagen, creștere activă a părului care durează între doi și șase ani;

– catagen, creșterea tranzițională a părului cu o durată de două până la trei săptămâni;

– telogen, faza de odihnă care durează de la două până la trei luni.

Terapia cu laser pentru creşterea părului 1

Părul este în continuă creștere şi odihnă, în timp ce fiecare folicul de pe scalp are propriul sau ciclu de viață. Acesta putând fi influențat de vârstă, boală sau alți factori, devenind progresiv mai subțire și mai deschis la culoare cu fiecare ciclu de creștere.

Astfel, dacă avem cazuri de chelie, în acel punct foliculii devin încet miniaturizați și stadiul de creștere este încetinit. Deoarece această fază este scurtată, lungimea maximă a părului este redusă. În timp ce se întâmplă acest lucru, faza de odihnă se prelungește și acest ciclu devine din ce în ce mai ponderat către faza telogenă.

În timp, faza anagenică devine atât de scurtă, încât noile fire de păr nu pot ieşi la suprafața pielii și nu mai are loc o nouă creștere. Miniaturizarea foliculilor face ca părul să devină din ce în ce mai subțire cu fiecare ciclu de creștere.

Cum funcționează

Se consideră că terapia cu lumină de nivel scăzut crește fluxul de sânge în scalp și stimulează metabolismul în foliculi catageni sau telogeni, rezultând în producția de păr anagen, ceea ce înseamnă că acei foliculi au acum capacitatea de a crește sănătos și puternic.

Reînnoirea fluxului sanguin poate fi, de asemenea, un remediu pentru probleme precum mâncărime, mătreață și hipersecreție a glandelor sebacee, care pot provoca și căderea părului. De regulă, pacienții încep să observe rezultate  ale tratamentului cu laser în 4-5 luni.

Terapia cu laser pentru creşterea părului 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont