Dermopigmentarea în 2022 - când alegem această procedură? 1
– Brow Artist

Dermopigmentarea (micropigmentarea) este procedura prin care se realizează machiajul semipermanent – tatuaj cosmetic – la nivelul sprâncenelor, buzelor, ochilor (eyeliner), al cărui efect se pastrează câțiva ani, în funcție de zona aleasă și tipul de ten.

Deși a câștigat recunoaștere și popularitate în anii ’70, tatuajul cosmetic era deja o practică mult mai veche.

În anul 1902, tatuatorul celebru Sutherland Macdonald publică în revista britanică Pearson’s Magazine un anunț în care le oferea femeilor posibilitatea obținerii unui blush permanent la nivelul obrajilor.

De asemenea, există dovezi despre practica machiajelor semipermanente încă din anii 1930, sub denumirea de „tratamente de înfrumusețare”, clientele neștiind că primesc de fapt un tatuaj.

Dermopigmentarea în 2022 - când alegem această procedură? 2

Popularizare

Abia în anii ’70, machiajul permanent a câștigat popularitate și a devenit din ce în ce mai căutat. La început, artiștii tatuatori erau cei care ofereau aceste servicii în cabinetele de tatuaje corporale.

Ulterior, din anii ’80 a câștigat mai multă popularitate, și oameni din diferite domenii (cosmeticieni, esteticieni) au început să învețe aceste tehnici, astfel au apărut și primele training-uri în domeniu.

Ulterior, tehnicile au fost din ce în ce mai separate, la fel ca și pigmenții de natură cosmetică/corporală, semipermanenți/permanenți, din cauza diferențelor între pielea de la nivelul feței și corp, și aspectului tatuajelor vindecate în timp cu pigmenții permanenți.

Evoluția domeniului este una spectaculoasă și ne putem bucura astăzi de posibilitatea obținerii unor rezultate extrem de naturale, atunci când alegem specialistul potrivit.

Daca în urma cu ceva ani, în urma acestor proceduri femeile ramâneau cu un pigment albastru/verde la nivelul pielii feței, acest lucru era din cauza folosirii pigmenților corporali și a tehnicilor greșite. Acești pigmenți (permanenți) au o moleculă mult prea mare pentru pielea de la nivelul feței, aceasta fiind semnificativ mai subțire față de pielea de la nivelul corpului.

Astăzi, ne bucurăm de tehnologii speciale pentru machiajul semi-permanent, pigmenți dedicați pentru pielea feței de natură cosmetică semi-permanentă, tehnici evoluate de hiperrealism, specialiști extrem de experimentați care, bineînțeles, trebuie aleși cu mare atenție pentru ca rezultatul să fie cel dorit.

Dermopigmentarea în 2022 - când alegem această procedură? 3

Micropigmentarea sprâncenelor este procedura cea mai des aleasă de către cliente, întrucât sprâncenele joacă un rol extrem de important în morfologia feței. Efectele care pot fi obținute sunt multiple, de la tehnica fir cu fir care imită plantația firelor naturale la tehnica pudrată/ombre care imită un efect de sprânceană fardată profesional.

Cu o tehnică potrivită, putem obține astfel:

  • sprâncele mai bine definite, fără efort;
  • aspect natural, ușor de purtat zi de zi;
  • efect ușor de lifting;
  • iluzia unor sprâncene mai bogate;
  • aspect îngrijit, mereu aranjat;
  • o formă care să ne completeze trăsăturile, fără să atragă atenția într-un mod negativ;
  • corecția asimetriilor/ cicatricilor.
Dermopigmentarea în 2022 - când alegem această procedură? 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont