Totul despre highlighter 1
Paulina Buldumea – Pro make-up artist & trainer cu experiență de peste 15 ani

Machiajul modern presupune utilizarea multor alte produse în afara pudrei și a rimelului. Tendința actuală este cea de sculptare a feței care vă permite să schimbați vizual proporțiile diferitelor zone, să realizați ovalul ideal al feței și să evidențiați pomeții.

Highlighter-ul, unul dintre cele mai iubite produse cosmetice, este utilizat pentru evidențierea părților și zonelor individuale ale feței, creând o piele strălucitoare, sănătoasă și oferind un aspect odihnit. Textura produsului conține microparticule care reflectă razele de lumină, rezultând o strălucire frumoasă pe suprafața tegumentului. Aplicând corect iluminatorul poți sublinia favorabil anumite zone ale feței, concentrându-te asupra lor.

Când îl folosim?

Trebuie înțeles că iluminatorul nu este un produs de mascare a imperfecțiunilor pielii și nu înlocuiește pudra sau fondul de ten.

Atunci când aplicăm fondul de ten, curbele naturale ale feței – arcada sprâncenelor, pomeții, bărbia, puntea nazală – își pierd volumul. Cu ajutorul unui iluminator putem da volum feței.

Iluminatorul se găsește în comerț  sub 3 forme:

 • Lichid;
 • Cremos;
 • Pudră;

De cele mai multe ori, pensula cu care aplicăm produsul face diferența! Dacă, de exemplu, nu aplicăm iluminatorul ales cu o pensulă potrivită, acesta poate arăta pătat pe față și astfel nu își va îndeplini scopul de a ne lumina și înfrumuseța tenul. În funcție de textura pe care o alegem, pensulele pot fi naturale sau sintetice.

Cum îl aplicăm?

 • Pentru texturi cremoase sau lichide – trebuie neapărat să alegem o pensulă sintetică pentru că produsul va sta la suprafață și va fi distribuit uniform pe față;
 • Pentru texturi pudră – este recomandat să utilizăm o pensulă din păr natural, astfel încât produsul să fie aplicat uniform. Contează de asemenea și dimensiunea pensulei, luând în considerare zona pe care dorim să o acoperim cu highlighter. Putem folosi atât o pensulă normală, cât și una în formă de evantai.

Unde îl aplicăm?

Zonele pe care este indicat să aplicăm highlighter-ul diferă foarte mult de forma feței noastre:

 1. Pomeți – Un iluminator aplicat pe pomeți este cea mai bună soluție pentru a conferi pielii o strălucire sănătoasă, indiferent de tipul de piele sau de proporțiile feței. Principalul aspect este să respectați granițele feței și să estompați cu atenție toate tranzițiile. Unde se aplică iluminatorul? Se aplică de-a lungul lungimii pometelui. Linia se termină lângă tangenta de la marginea exterioară a ochiului. În lățime, menționăm că acesta nu trebuie să ajungă până în zona cearcănelor și nici sa coboare în linia de corecție a osului zigomatic.
 2. Arcada sprâncenelor – aplicați puțin highlighter pe arcadă și veți evidenția machiajul ochilor, forma sprâncenelor și veți da volum ochilor.
 3. Nas – pentru a reda nasului un aspect mai mic aplicați highlighter pe podul nasului cu o linie subțire. Dacă lărgiți linia efectul va fi inversat. Pentru un efect de nas cârn, aplicați puțin highlighter pe părțile laterale ale nasului și pe vârf (doar în cazul în care nasul este mic).
 4. Frunte – iluminatorul aplicat în centrul frunții întinde ovalul feței. Această soluție nu este potrivită pentru fetele cu tenul gras, deoarece va da strălucire zonei T, dar nici fetelor care au o față ovală alungită.
 5. Deasupra buzelor – dacă buza superioară este puțin mai mică decât cea inferioară, atunci este suficient să aplicați puțin iluminator deasupra marginii sale: acest lucru îi va da volum vizual, va ridica și alinia proporțiile cu buza inferioară. Dacă se aplică de-a lungul marginii buzei inferioare va crește vizual volumul.
 6. La ochi – putem aplica highlighter în colțul intern, sub sprânceană sau pe centrul pleoapei. Ochii vor căpăta volum și machiajul va fi mai spectaculos.
 7. Decolteu – dacă ai o ținută cu decolteu deschis, aplică iluminator pe clavicule. Această tehnică îți va da un look seductiv.

Foarte multe femei folosesc iluminatorul cu o dependență care nu este utilă. Se poate exagera cu ușurință. Dacă se folosește prea mult produs, pielea poate arăta grasă sau transpirată. Dacă aplicați iluminatorul în casă, la o lumină slabă, asigurați-vă că verificați cum arată iluminatorul în lumină puternică.

Aplicați iluminatorul doar pe acele zone despre care am menționat mai sus. Dacă aplicați produsul de-a lungul conturului liniei maxilarului sau, de exemplu, pe aripile nasului, atunci machiajul va arăta nenatural și nu va fi armonios.

Totul despre highlighter 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont