Cum scoatem extensiile de gene acasă 1
– Lash Artist & Trainer

Genele fir cu fir vin la pachet cu multe beneficii adiționale celui de sculptare a aspectului expresiv și feminim. Ele economisesc timp semnificativ. Utilizarea lor va elimina procesul de machiare zilnică, în fața oglinzii, minute în șir.

Experții garantează o perioadă destul de lungă de purtare a extensiilor de gene care, în medie, este de 3-4 săptămâni. Va veni, inevitabil, momentul în care trebuiesc îndepărtate. Uneori, îndepărtarea acestora este urgentă și din diferite motive nu vom putea ajunge la specialist.

Ochii sunt o parte foarte sensibilă și delicată a feței.

Prin urmare, atunci când efectuam o îndepărtare a extensiilor de gene independent, ni se indică respectarea următoarelor reguli:

 • acționăm cât mai atent posibil. Ne amintim că orice mișcare incomodă, nu numai că va putea dăuna genelor, dar va putea provoca răni oculare;
 • utilizăm numai produse și materiale de înaltă calitate pentru îndepărtare. Produsele low-cost, din comerț, pot genera reacții alergice, iritații și chiar arsuri chimice;
 • nu ne dezlipim niciodată genele cu mâinile.

Gândul de a achiziționa produse profesionale de îndepărtare a genelor ne poate speria, din cauza  faptului că acestea sunt costisitoare și nu știm cum să le manevrăm, însă vă garantăm că nu este o procedură dificilă, iar dacă analizăm ce consecințe vor suferi genele noastre naturale prin rupere, vom înțelege că investiția este justificată.

Există pe piață mai multe produse de îndepărtat extensiile de gene.

Ele pot fi sub formă de:

 • gel;
 • cremă;
 • lichid;

Soluția de îndepărtare sub formă lichidă este singura care poate fi periculos de aplicat fără ajutorul unui specialist, deoarece, cu orice mișcare greșită, se poate scurge pe membrana mucoasă a ochilor. Este mai bine să lăsam un astfel de produs pe mâna profesioniștilor.

Gelul de îndepărtare are o consistență mai groasă. Riscul de rănire a ochilor este mult mai mic, prin urmare este potrivit pentru utilizare independentă.

Crema de îndepărtare este o opțiune ideală pentru auto-înlăturarea extensiilor de gene. Are o consistență groasă, astfel încât produsul nu curge în membrana mucoasă a ochiului.

Cum scoatem extensiile de gene cu un agent de îndepărtare?

 1. Pentru a proteja pielea, aplicați un plasture special sub genele pleoapei inferioare. În principiu, poate fi înlocuit cu o jumătate de tampon de bumbac. Trebuie fixat perfect pe piele și potrivit pe linia genelor.
 2. Folosind un tampon de bumbac aplicați agentul de îndepărtare uniform, peste linia genelor.
 3. Așteptați 3-5 minute, iar cu ajutorul periei de gene, îndepărtați genele libere. În funcție de brand, timpul de acționare poate fi puțin mai lung.
 4. Înmuiați o bucățică de vată în apă plată și ștergeți-vă pleoapele cu ea. Acest lucru este necesar pentru a îndepărta materialul rămas de pe piele și gene.
 5. Ca tratament suplimentar, îți poți masa ușor genele cu uleiuri precum cel de brusture, ricin sau nucă de cocos.

O altă metodă

Mai puțin cunoscută este aplicarea uleiului de măsline sau de in.

 1. Încălzește puțin uleiul și umezește cu el jumătățile de dischete de bumbac pe care le vei aplica pe pleoapa inferioară.
 2. Folosind un tampon de vată, aplicați uleiul pe zona rădăcinii și așteptați 5 minute. După perioada de timp specificată, reaplicați uleiul pentru a-și intensifica efectul.
 3. Așteptați aproximativ 30 de minute. În acest timp, puteți masa ușor genele de la bază. Apoi, folosiți o pensetă sau o perie pentru gene pentru a îndepărta genele libere.
 4. Repetați procedura dacă este necesar.
Cum scoatem extensiile de gene acasă 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont