Cauze ale căderii părului 1
– Professional Hair Stylist

Marea majoritate a femeilor întâmpină probleme legate de căderea părului. De ce ne confruntăm cu căderea părului? Iată câteva cauze frecvente întâlnite :

  • Schimbarea anotimpului – din cauza schimbărilor bruște de temperatură, mai ales în sezonul rece când afară sunt 0oC iar în casă sunt 20oC, părul nostru suferă foarte mult și aceasta este o cauză a căderii lui. De asemenea, și vara când este foarte cald întâmpinăm această problemă mai ales din cauza razelor ultraviolete.
  • Lipsa nutrienților – lipsa de vitamine, diete care exclud proteinele și grăsimile. Un alt efect este trecerea bruscă la mâncarea vegetariană sau vegană. Rezultatul este căderea severă a părului, fragilitate și deshidratare.
  • Stresul – starea depresivă, lipsa cronică de somn, stresul, senzația constantă de oboseală, toate acestea sunt cauze ale căderii părului. De regulă, căderea are loc la 3-5 luni după evenimentul stresant.

Cauze ale căderii părului 2

  • Cauze hormonale – de regulă femeile însărcinate suferă de această problemă, de asemenea și femeile care abia au născut. Este o cauza normal având în vedere că fătul absoarbe toți nutrienții din corpul mamei. Căderea părului se va încheia cam în 3 luni de la nașterea copilului.
  • Factori externi – decolorarea, folosirea plăcii de îndreptat, a ondulatorului sau a uscătorului duc la căderea părului astfel încercați să le evitați cât puteți.
  • Imunitatea – când avem imunitatea scăzută vom observa o cădere mai mare a părului. De asemenea, căderea părului poate fi influențată și de diferite boli sau de administrarea antibioticelor.
  • Cauze naturale – o persoană adultă pierde în jur de 100 de fire de păr pe zi, deoarece aproximativ 91-93% din păr este în stadiul de creștere și în același timp tot atât cade . Este un proces natural de restabilire a echilibrului la nivelul scalpului.

Putem evita în anumite condiții căderea excesivă a părului având mai multă grijă de sănătatea noastră, prin evitarea factorilor externi sau a stresului.

Cauze ale căderii părului 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont