Acidul hialuronic a fost agentul numărul unu pentru menținerea tinereții și frumuseții pielii pentru o lungă perioadă de timp, cu toate acestea, în ultimul timp are un rival şi anume acidul poliglutamic.

Cum se obține?

Acidul poliglutamic (PGA), derivat din soia fermentată, un biopolimer natural, care are un puternic efect anti-îmbătrânire, reduce adâncimea ridurilor, ajută la accelerarea procesului natural de exfoliere a pielii, la minimizarea pigmentării, la creșterea elasticității și la hidratarea perfectă a pielii.

De ce este așa de important?

Odată cu vârsta, producția componentelor stratului dermic al pielii (colagen, elastină, acid hialuronic) scade. Acidul hialuronic este ceea ce formează substanța intercelulară a dermei. În gelul format din acid hialuronic se află fibroblastele, în el formând fibrile de colagen și fibre de elastină.

Depinde în mare măsură de substanța intercelulară dacă pielea va fi elastică, cu o bună circulație a sângelui (există vase de sânge în piele numai în stratul dermic și în hipoderm, țesutul gras subcutanat), sau va fi letargică, subţire, cu pete şi riduri.

Ce este acidul poliglutamic? 1

PGA este componenta care blochează hialuronidaza (o enzimă care descompune gelul hialuronic din derm) și menține dermul tânăr. Acidul poate fi utilizat la majoritatea tipurilor de ten, deși este benefic în special pentru pielea deshidratată. Cu toate acestea, pentru cei cu pielea sensibilă, este mai bine să încercați mai întâi PGA pe o zonă mică a pielii și să vedeți dacă apare o reacție alergică.

Poate fi substituit?

Se zice că acidul poliglutamic atrage și leagă de cinci ori mai multe molecule de apă decât acidul hialuronic, prin urmare are un efect de hidratare mult mai intens. Mai mult, PGA, spre deosebire de alte substanțe similare, este capabil să pătrundă în straturile profunde ale pielii, chiar și în compoziția produselor cosmetice. Acidul poliglutamic acționează în două direcții simultan: nu numai că hidratează profund pielea, dar formează și o peliculă pe suprafața sa care previne pierderea umezelii. Pentru a obține o eficiență mai mare, acidul poliglutamic poate fi utilizat în combinație cu acidul hialuronic.

Utilizarea serurilor în locul cremelor de față nu este recomandată. Dacă folosiţi doar seruriri, riscați să obțineți efectul opus: în loc de hidratare profundă a pielii, veți întâlni deshidratarea și sensibilitatea crescută a epidermei.

Recomandarea specialiştilor este să aplicați seruri conform algoritmului corect, şi anume:

  • Curăţaţi tenul cu apă tonică pentru a restabili echilibrul pH-ului pielii,
  • Aplicați serul pentru faţă
  • La final, aplicaţi o cremă obișnuită pentru îngrijirea generală a tenului.
Ce este acidul poliglutamic? 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont