În zilele noastre, internetul setează moda în toate domeniile, indiferent că vorbim de make-up, hair style, estetică, etc. Anul acesta, un trend ascendent îl reprezinta depilarea facială, dar nu orice fel de depilare ci una cu o lamă de ras.

Într-adevăr, femeile dezvolta puf pe faţă, unele femei au un puf blond şi se observă mai greu, iar alte femei au puful negru iar acest lucru, automat, iese mai mult în evidenţă. Majoritatea femeilor consideră insa această trăsătură inestetica pe faţa lor, mai ales dacă se machiază. Astfel, puful se încarcă cu fond de ten şi pudră, iar astfel iese şi mai mult în evidenţă.

Ce este dermaplaning-ul?

Dermaplaning-ul este un instrument de depilare facială care îndepărtează părul fin de la nivelul feţei prin tăiere. Practic este o lamă special concepută pentru a îndepărta părul facial al femeilor.

Dermaplaning (Depilarea facială) 1

Primele informaţii despre acest instrument au apărut în Japonia în urma cu 10 ani, japonezele realizând în fiecare zi această procedură pentru a avea un ten impecabil. Ulterior, au început atât vedetele cât şi influencerii, să folosească dermaplaning-ul.

Această procedură este rapidă deoarece instrumentul se foloseşte pe tenul uscat.

Popularitatea dermaplaning-ului este în primul rând asociată cu pielea netedă și radiantă – bazat pe imagini publicitare nerealiste ale bloggerilor de beauty. Acest instrument redă, de fapt, tenulului aspectul de Photoshop, deoarece netezeşte tenul.

Dermaplaning-ul oferă o exfoliere mecanică pură, deoarece acesta îndepărtează celulele moarte și netezește stratul cornos chiar mai bine decât scrub-urile obișnuite, deoarece procedura implică mișcări secvențiale și nu un masaj haotic.

Dermaplaning (Depilarea facială) 2

Datorită faptului că dermaplanarea este strâns asociată cu bărbieritul, apar aceleași întrebări: vor începe să devină firele regenerate mai groase și mai închise la culoare? Miturile populare ale frumuseții, sunt ușor de infirmat : îndepărtarea părului pe termen scurt nu schimbă în niciun fel structura părului și a foliculului, iar diferența se observă doar în comparație cu netezimea recentă.

Cum se realizează procedura:

– dermaplanarea trebuie făcută pe pielea uscată;

– înainte de a folosi instrumentul, hidratează-ți bine pielea și așteaptă ca produsul să fie absorbit;

– folosiţi aparatul pe fiecare zonă a pielii o singură data, nu insistaţi asupra unei zone;

– după sfârșitul ritualului, ar trebui să utilizați o cremă hidratantă (de exemplu, un gel cu aloe vera) și să lăsați temporar deoparte produsele cosmetice cu ingrediente iritante;

– de asemenea nu utilizaţi instrumental zilnic, de 2 ori pe săptămână este suficient.

În orice caz, dacă vă este teamă de a folosi acest instrument care este în trend, metodele tradiţionale de a folosi ceară pentru epilarea facială, vor rămâne veşnice. Astfel dacă doriţi să scăpaţi de părul facial, apelaţi cu încredere la ceara de albine, deoarece aceasta smulge părul şi creşte mult mai rar şi mai puţin des.

Sursă poze: Pinterest

Dermaplaning (Depilarea facială) 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont