Există 3 tipuri de tonuri:

  • Calde – roșu , portocaliu, galben
  • Reci – albastru, verde, violet
  • Neutre – culoarea naturală a părului

Tonul este culoarea văzută în reflexia de pe suprafața părului sau în strălucirea acestuia. Culorile calde și reci sunt opuse în roata culorilor și se neutralizează una pe cealaltă când sunt combinate.

De exemplu, violetul este în opoziție față de galben, astfel se poate folosi pentru a neutraliza galbenul neplăcut din părul blond cenușiu.

Tonurile calde

Tonurile calde cum ar fi roșul, portocaliul sau galbenul, dau senzația de căldură iar când le combinăm, gradul de căldură poate fi crescător sau descrescător, depinde doar de combinație. Tonurile calde maximizează o reflexie luminată a părului, oferă strălucire, iar părul pare mai sănătos. Pot fi folosite pentru a crea un efect fluid într-o tunsoare.

Colorimetria părului 1

Tonurile reci

Culorile precum albastru, violet sau gri sunt reci sau închise după aparențe. Aceste tonuri aplatizează culorile naturale ale părului și au un minim de reflexii. Acest grup de culori tind să se retragă în spate și pot fi adăugate pentru o formă suplimentară.

Colorimetria părului 2

Tonurile neutre

Tonurile neutre au atât caracteristici ale tonurilor calde, cât și a celor reci, însă depinde de combinarea culorilor primare și secundare. Culoarea naturală a părului poate varia de la închis la deschis, dar în situația în care culoarea rămâne neutră, nu vor domina nici tonurile calde, nici  tonurile reci.

Sursa: Cutting Hair The Vidal Sassoon Way – editura Taylor & Francis Ltd.

Colorimetria părului 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont