Manichiura bărbătească 1
– Beauty Internațional Brand Manager

În India antică s-a născut conceptul de „lac”. Bărbații și-au vopsit unghiile cu o substanță făcută din viermi sau insecte. Au fost necesare cantități mari de insecte, iar ulterior substanța finită a fost realizată și denumită „lac”.

Războinicii Babilonului Antic

Își pictau unghiile înainte de luptă cu antimoniu: negru pentru elită, verde pentru soldați.

În perioada premergătoare Evului Mediu, bărbații foloseau adesea henna, rășina de chihlimbar, sângele animalelor ucise la vânătoare și diferite uleiuri vegetale pentru a-și vopsi unghiile.

La începutul secolului al XX-lea

Manichiura bărbătească era deja considerată tabu și era un atribut pur feminin. Cu toate acestea, deja în anii 60, lacul negru de pe unghiile unui tânăr însemna că el aparținea unei anumite subculturi cum ar fi rock.

Manichiura bărbătească 2

Până la sfârșitul secolului, băieții goth, emo, rock ‘n’ roll, eram de neînchipuit fără unghii negre.

În ziua de astăzi

Manichiura pentru bărbați a devenit mai mult un ritual de îngrijire. Este necesar să se îngrijească pielea și unghiile, care sunt în mod natural mai aspre și mai groase la bărbați. De aceea, de exemplu, este nevoie de mult mai mult timp pentru a lucra cu zona periunghială pentru a elimina celulele grosiere moarte și pentru a oferi unghiilor un aspect îngrijit.

În al doilea rând, unghia în sine la bărbați este mai densă și mai puternică din cauza keratinei, așa că problema stratificării nu este specifică acestora. Dar grosimea plăcii unghiale dictează și durata lungă a procedurii – este mai dificil să corectezi lungimea și forma.

În al treilea rând, atunci când se efectuează manichiura bărbaților, se folosesc exclusiv produse inodore și fără luciu pentru a nu atrage prea multă atenție. De exemplu, barbatii aleg un  top mat  fara efecte suplimentare, care lasă unghiile cât mai naturale. Excepțiile sunt posibile numai dacă clientul însuși dorește să adauge o strălucire lucioasă.

Manichiura bărbătească 3

Din ce în ce mai des, tinerii bărbați pot fi văzuți la nail artiști în salon, iar acest lucru nu este deloc rușinos deoarece, la fel ca femeile, și bărbații trebuie să aibă unghiile frumoase și ingrijite.

Manichiura bărbătească 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont