Iarna se întâmplă deseori să avem părul electrizat și nu reușim să îl aranjăm astfel încât să stea normal. Din cauza frigului, a vântului, căldurii ridicate în interior și a căciulilor sau a pălăriilor, părul nostru suferă schimbări bruște. Aerul uscat este unul din principalii factori negativi asupra părului în timpul iernii. Cu cât  temperatura aerului este mai scăzută cu atât umiditatea  este mai mică, iar astfel apar probleme ce vizează aspectul dezordonat al părului, dar și probleme la nivelul scalpului.

În primul rând, cu fiecare scădere a temperaturii cu un grad, secreția de sebum din glandele sebacee este redusă cu 10%, iar când temperatura scade la -8 ° C, se oprește complet.

În al doilea rând, pălăriile tricotate, strânse pe cap creează un mediu nefavorabil pentru păr și scalp, ceea ce poate duce la iritarea pielii.

De ce se electrizează părul iarna? 1

Câteva sfaturi împotriva electrizării părului :

  • Când utilizați placa pentru păr aveți grijă să folosiți un spray termic de protecție pe toată lungimea părului și foarte important de reținut este să nu folosiți placa când părul este ud deoarece părul o să ajungă în pragul de fierbere, iar astfel îl deshidratați foarte rău.
  • Femeile care au părul blond le este recomandat să opteze pentru un ton mai închis astfel părul lor va arăta mai sănătos și mătăsos. Pe lângă asta, este bine de știut că nuanțele deschise afectează negativ starea părului, uscându-l foarte tare, ducând astfel la electrizarea lui.
  • Folosiți pieptene din lemn natural, nu perii comerciale deoarece acestea cresc electrizarea părului.
  • Există de asemenea produse speciale împotriva electrizării părului cum ar fi un șampon special, balsam sau uleiuri pentru păr.
  • Utilizați un fixativ pentru păr. În acest mod vă veți asigura astfel că pentru câteva ore părul vostru va arăta perfect.
  • Încercați să evitați purtarea eșarfelor de lână, căciuli, pălării sau șepci.
De ce se electrizează părul iarna? 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont