Alexandrov Albinuta - Nail Expert
Albinuța Alexandrov – Nail Artist & Trainer

SCURT ISTORIC

De-a lungul anilor, manichiura a evoluat sub diferite aspecte, forme și modele. Materialele pe care tehnicienii le foloseau pentru realizarea unei manichiuri clasice au fost extrem de variate incă din cele mai vechi timpuri, însă cele mai folosite materiale sunt cele pentru construcţia unghiei: gelul şi acrylul.

DIFERENȚELE DINTRE GEL ȘI ACRYL:

Gelul pentru construcţia unghiilor este cel mai utilizat în saloane deoarece, pe lângă faptul că se lucrează foarte ușor cu acesta, are o consistenţă vâscoasă, ușor maleabilă. Gelul se usucă cu lampa UV sau Led (nu se usucă niciodată în contact cu aerul) . Gelul este mai flexibil şi mai uşor de îndepărtat decât acrylul iar aspectul lui este unul lucios.

Acrylul este un material mai dur care se întăreşte la contactul cu aerul iar tehnicianul trebuie să lucreze şi să modeleze foarte repede suprafața. Acest material este mai rezistent, poate dura până la șase săptămâni şi este recomandat pentru persoanele care lucreză foarte mult cu mâinile sau care scriu la tastatură. Acrylul are un miros foarte dur şi este dăunător sănătăţii, de aceea este recomandat să lucraţi într-un spaţiu care este ventilat constant şi neapărat să purtaţi mască de protecţie. Aspectul acrylului este unul mat.

Diferenţa dintre Gel şi Acryl 1

PRO ȘI CONTRA

Timpul de lucru este mai scurt când se folosește gel față de cazul în care se folosește acryl.

Se consideră că acrylul ar fi dăunător datorită mirosului toxic care afectează căile respiratorii, de asemenea acesta subțiază patul unghial.

Fiecare tehnician își alege materialele cu care se descurcă cel mai bine să lucreze, însă în general lucrează şi în funcţie de cerinţele clientei.

Diferenţa dintre Gel şi Acryl 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont