Uleiul pentru cuticule este un amestec de uleiuri esențiale și vegetale care permite hidratarea și vitaminizarea cuticulei.  De altfel, acest ulei pentru cuticule, pe lângă hidratarea și hrănirea acestora, întărește și placa unghială.

Uleiul pentru cuticule este un ulei vegetal rafinat obținut din semințele diferitelor plante. Poate să fie o compoziție singulară sau un amestec de uleiuri diferite, fiecare dintre acestea având proprietăți diferite. Întrucât uleiul vegetal este capabil să pătrundă în straturile superioare ale pielii, acesta este folosit pentru a hrăni și hidrata cuticula, pentru a calma iritațiile de pe piele și pentru a preveni infecțiile fungice.

Pentru a alege uleiul potrivit trebuie să citiți cu atenție compoziția acestuia și să vă asigurați că nu sunteți alergic la ingredientele active pe care le pot conține.

Ca mecanism de acțiune, uleiul formează o peliculă protectoare care favorizează întârzierea evaporării apei din piele. Compușii esențiali și ingredientele naturale din uleiuri contribuie la prevenirea unor probleme precum deshidratarea  cuticulelor, unghiile crăpate, infecțiile fungice și chiar unghiile încolțite. Deși uleiul este folosit preponderent pentru zona cuticulelor, este util și pentru îngrijirea generală a unghiilor.

Aplicați ulei pentru cuticule înainte și după manichiură, precum și înainte de culcare, câte o picătură pe fiecare unghie. Masați ușor fiecare deget pentru 2-3 minute. Mișcările ușoare vor îmbunătăți circulația sângelui și vor accelera efectele nutrienților.

Creșterea sănătoasă a unghiilor este un proces la care uleiul poate juca un rol deosebit de important prin concentrarea de compuși esențiali la nivelul acestora, dar și prin menținerea unei hidratări optime.

Uleiul pentru cuticule 1
Uleiul pentru cuticule 2
Uleiul pentru cuticule 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont