Cu toții iubim cafeaua pentru gustul ei, însă un alt motiv pentru care trebuie să iubim cafeaua stă la baza proprietăților acesteia și beneficiile ei asupra pielii . Bogată în fructe și acizi grași valoroși, grăsimi nesaponificabile, tocoferoli, saponine, ceară, acid linoleic, dar mai ales cafeină activă biologic, cafeaua verde câștigă o popularitate incredibilă în cosmetologie și medicină.

Beneficiile extractului de cafea verde

Ca și componentă cosmetică, extractul de cafea verde se găsește cel mai adesea în cremele pentru față și corp. Această componentă aduce beneficii la nivelul pielii precum:

  • Are proprietăți antioxidante;
  • Are efect anti-aging datorită fitosterolilor din extractul de cafea verde care promovează o sinteză mai activă de colagen, elastină și acid hialuronic;
  • Are capacitatea de a proteja pielea împotriva razelor UV, acționând ca un SPF natural.

Cum funcțioanează?

Boabele de cafea verde sunt deosebit de populare în produsele cosmetice anticelulitice, datorită capacității lor de a elimina depunerile de grăsime subcutanată, de a îmbunătăți microcirculația și de a stimula capacitatea naturală a pielii de a arde grăsimi.

Mulți cosmetologi compară puterea efectului său cu efectul algelor, subliniind că în tandem, aceste componente sunt cel mai bun complex anticelulitic din cosmetologia obișnuită, non-hardware.

Extractul de cafea verde în produsele cosmetice 1

Prin îmbunătățirea proceselor metabolice și prevenirea retenției de apă în organism, cafeaua verde îmbunătățește vizibil textura pielii, ajutând la scăderea efectului de coajă de portocală, contribuind la întărirea și netezirea țesuturilor pielii, precum și eliminarea acumulării de toxine.

Cand este recomandat tratamentul cu extract de cafea verde?

În rândul centrelor SPA se practică procedura de împachetare cu ulei de extract de cafea verde, deoarece are ca efect îmbunătățirea drenajului limfatic al corpului, iar acidul clorogenic blochează acumularea de grăsimi și ajută la reglarea zahărului din sânge.

Pielea obosită din jurului ochilor are nevoie de un efect tonic puternic, deoarece în timp, procesele naturale de regenerare îngheață în celulele dermei, substanțele nutritive încetează să fie absorbite complet, excesul de lichid încetează să mai fie excretat și toxinele se acumulează. Celulele au nevoie de energie suplimentară pentru a se recupera. Astfel cea mai inovatoare soluție la nivelul pielii din jurul ochilor, a fost crearea unei creme cu extract de cafeină  care activează enzimele responsabile de regenerare și de metabolismul global al energiei celulare.

De asemenea are beneficii și la nivelul podoabei capilare, astfel îmbunătățește creșterea părului, iar măștile cu extract de cafea întăresc foliculii de păr, hrănind-l, făcând părul să pară mai sănătos și strălucitor.

Cand NU este recomandat?

Chiar dacă extractul de cafea verde are atâtea beneficii pentru corpul nostru, există posibilitatea ca unora dintre noi să ne facă mai mult rău și anume persoanelor cu piele sensibilă, deoarece în cazul acesta epiderma este hipersensibilă și poate provoca iritații puternice.

Extractul de cafea verde în produsele cosmetice 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont