Ce este radiofrecvența fracționată?

Radiofrecvența fracționată este o metodă de rejuvenare cutanată, de tratament al cicatricilor post acnee, al porilor dilatați și a ridurilor fine.

Tehnica constă în crearea unor microcoloane de distrucție termică a pielii cu ajutorul undelor radio și totodată încălzirea țesuturilor restante cu efect de contracție a fibrelor de colagen existente și de stimulare a producerii unora noi. Astfel pielea tratată va fi împrospătată și întinerită, luminoasă și întinsă, fără cicatrici și pori dilatați.

Cum se realizează procedura?

Practic se formează niște coloane foarte mici la nivelul tegumentului. Undele radio sunt emise doar în vârful microacelor, care ajung în derm (stratul mai profund al pielii), producând modificări tisulare temporare, care au ca efect imediat stimularea regenerării pielii și formarea de noi fibre de colagen. Microacele fiind izolate, la nivelul epidermului (stratul superficial al pielii) nu apare distrucție celulară.

  • Se formează niște coloane foarte mici la nivelul tegumentului
  • Undele radio sunt emise doar în vârful microacelor, care ajung în derm (stratul mai profund al pielii)

Care sunt principalele reacții adverse?

Imediat după procedură pe zona tratată se formează mici umflături de culoare roz în dreptul găurelelor unde au fost microacele. Uneori se poate edematia tot „pătratul” lucrat. Toate acestea dispar în 24 de ore.

La 1-3 zile de la tratament vor apărea mici puncte de culoare roșu închis sau cruste de dimensiunea unui vârf de ac, acolo unde au penetrat și actionat microacele. Aceasta este o reacție normală după procedură: înseamnă că pielea începe să se regenereze. În funcție de tipul de piele, localizare, problema tratată și energia folosită, aceste puncte pot persistă între 5-6 zile și 2 săptămâni. Ele pot fi însă camuflate cu fond de ten, acesta putând fi folosit încă din a doua zi după tratament.

Toate cele descrise mai sus nu sunt neaparat reacții adverse, ci mai degrabă parte a procesului de regenerare. Totuși, în cazuri rare pot apărea:

  • Sensibilitate/jena locală, mai ales la atingerea pielii 3-5 zile după tratament;
  • Echimoza (vânătaie), mai ales dacă pielea este subțire (ex. în jurul ochilor)
  • Reactivarea unui herpes simplex
  • Hiperpigmentare postinflamatorie (mai ales dacă zona tratată nu este protejată de soare)

Cât durează efectul?

Durata efectelor depinde de ce anume a fost tratat, dar și de stilul de viață. În cazul efectului de rejuvenare și a tratamentului ridurilor, efectele se mențin cam 1 an de zile (dacă stilul de viață este unul sănătos), în cazul cicatricilor, rezultatele sunt permanente, dacă nu se produc noi cicatrici.

Radiofrecvența fracționată 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont