Nuanța părului este integrată în tunsoare, iar dacă alegem culoarea perfectă, aceasta va completa coafura, accentuând-o, întărind sau difuzând liniile sale.

Forme și echilibru 1

Este o artă în a găsi proporția ideală dintre tunsoare și culoare, însă dacă găsim formula perfectă, atunci tunsoarea va fi completată perfect de culoare. Dacă alegem culoarea părului în funcție de stilul tunsorii pe care dorim să o realizăm, atunci aceasta va pune în evidență forma părului și îi va oferi profunzime, strălucire și iluzia de mai mult volum.

De exemplu, culorile închise fac formele să pară mai solide, astfel sunt potrivite pentru tunsori bine delimitate. Multi-tonurile fac ca părul să pară ca are mai mult volum, mai ales când părul este crescut și este purtat ciufulit. Culoarea aplicată pe o singură lungime va maximiza lumina reflectată, în timp ce culoarea plasată în partea de jos a părului sau doar pe rădăcină, va oferi un efect ascuns.

Folosind roșu și portocaliu vom adăuga  finite, în timp ce albastrul, verdele și griul vor adăuga profunzime.

Forma și echilibrul tunsorii vor schimba modul de creștere a părului, si este deosebit de important să învățăm cum să selectăm culoarea pentru a obține cel mai bun rezultat.

Forme și echilibru 2

Sursa: Cutting Hair The Vidal Sassoon Way – editura Taylor & Francis Ltd.

Surse imagini: pinterest.comhairdressing.uk | beauty-line.by

Forme și echilibru 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont