5 greșeli de îngrijire a pielii făcute de bărbați 1
– Beauty Internațional Brand Manager

Îți speli fața greșit

Conform recomandărilor actuale, fața unui bărbat trebuie spălată minuțios cel puțin o dată dimineața și, cel mai bine o a doua oară și seara. Desigur, acest lucru nu se aplică în mod automat fiecărui bărbat – până la urmă, nu toată lumea are același tip de piele. Cu toate acestea, împotriva problemelor de piele și a coșurilor, spălarea este adesea cea mai bună metodă – destul de simplu. Dacă iți speli fata sub duș ar trebui să folosești în mod ideal un gel de spălare a feței pentru a îndepărta ușor și complet reziduurile de murdărie și transpirație. În plus, începi ziua mult mai plin de viață.

Nu exfoliezi pielea facială (corect)

Orice bărbat ar putea folosi un scrub facial complet de aproximativ trei ori pe lună. Misiunea peelingului este de a elimina celulele moarte ale pielii, promovând în același timp circulația sângelui. Cu toate acestea, există diferite tipuri de peeling: peelingul mecanic, peelingul cu acid de fructe și peelingul enzimatic. Dacă ai îndoieli, cere sfatul unui medic dermatolog care metodă este cea mai potrivită pentru tine.

Peelingul mecanic funcționează cu ajutorul particulelor mici care acționează ca un șmirghel fin. Se freacă literalmente pe piele și, prin urmare, nu trebuie utilizat prea des, în caz contrar, bariera de protecție naturală a pielii va fi deteriorată și coșurile sau petele vor deveni vizibile. Peeling-ul mecanic trebuie evitat cu orice preț pe pielea grasă sau pielea predispusă la acnee.

Peelingul cu acid de fructe stimulează micro circulația și îndepărtează celule moarte ale pielii. Acestea se dizolvă după un timp scurt de expunere fără frecare și apare un ten bine perfuzat, radiant, proaspăt. Pentru a fi pe partea sigură, iți recomandăm ca acest tip de peeling să fie efectuat într-un studio de cosmetică sau să consulți un dermatolog înainte de prima utilizare, deoarece conținutul de acid trebuie ajustat individual.

La peelingul enzimatic enzimele descompun blocurile de proteine ale pielii noastre – celulele moarte ale pielii sunt desfăcute. După un timp scurt de expunere, excesul de piele poate fi pur și simplu îndepărtată prin spălare. Peelingul enzimatic se recomandat pentru un ten sensibil sau cu acnee puternica deoarece acționează uniform și eficient, dar în același timp foarte blând – se limitează doar la suprafața pielii.

Te bărbierești greșit

Înainte de bărbierit, fața trebuie să fie umezită cu apă caldă timp de câteva minute, pentru a înmuia pielea și barba. Sfat: aplica înainte un ulei de bărbierit pe barbă. Apoi se folosește spuma sau gelul de bărbierit: aplică-l ca de obicei, dar masează-l bine pentru câteva clipe înainte de a folosi în cele din urmă la aparatul de ras. Masajul stimulează circulația sângelui și pregătește pielea și barba împotriva iritațiilor. Dacă te bărbierești cu adevărat în fiecare zi, lama de ras trebuie înlocuită cel puțin la fiecare două săptămâni. După bărbierit, trebuie să acționezi în funcție de tipul de piele pe care îl ai. Pentru cineva cu pielea uscată, grasă și combinată te sfătuim cu fermitate să nu folosești after-shave cu alcool. În schimb, utilizează o versiune mai blândă și acorda pielii tale multă hidratare sub formă de un after-shave gel cu efect de cooling.

Nu porți protecție solară

Nu numai vara, la treizeci de grade: bărbații și femeile ar trebui să aplice protecție solară pe tot parcursul anului – cel puțin pe față – dacă vor să contracareze îmbătrânirea prematură a pielii. Pur și simplu se adaugă câteva picături de protecție solara SPF la rutina zilnică de îngrijire a tenului, pentru a nu schimba textura cremei, dar în același timp, pentru a nu risca ridurile premature.

Folosești crema de față greșită

Fie nu ai folosit o cremă de față de ani buni, fie cumperi mereu aceeași crema? Imediat ce iți simți tenul uscat recurgi la proviziile prietenei tale? Atunci nu ești singurul, deoarece majoritatea bărbaților nu au nicio idee care este produsul potrivit pentru nevoile lor de piele. În principiu, se aplică următoarele: pielea uscată are nevoie de multă hidratare, de produse cosmetice ușoare cu pH-neutru. Tenul gras trebuie curățat în fiecare zi și trebuie aplicat o cremă hidratantă fără uleiuri și în mod regulat si măști de argilă și peeling din acid de fructe. Pielea normală nu este exigentă, iar pentru pielea combinată trebuie să procedezi separat, pe zone: Zona T se tratează ca pielea grasă, iar pe zonele uscate se aplică o crema hidratantă.

5 greșeli de îngrijire a pielii făcute de bărbați 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont