Din cauza expunerii la razele solare din timpul verii, pielea devine deshidratată, uscată, apare adesea pigmentarea excesivă și de aceea toamna trebuie să încercăm să o ajutăm să își recapete echilibrul.

Toamna vine însoțită de vreme mai rece și de o umiditate redusă, ceea ce face ca aerul să contribuie la uscarea pielii. Mai mult de atât, eczemele și mâncărimea pielii sunt foarte des întâlnite în acest anotimp. Pentru a evita aceste situații, iată câteva sfaturi care vă pot fi de folos!

– Încercați produse de hidratare bogate în ceramide (acizi grași esențiali prezenți în mod natural în piele) sau pe bază de glicerină care asigură menținerea barierei de hidratare.

– Această perioadă este ideală pentru utilizarea acidului hialuronic, ale serurilor cu retinol deoarece expunerea la soare este redusă.

– Măștile sunt foarte importante pentru hidratarea intensă și pentru restructurarea țesutului pielii. Este timpul potrivit să vă faceți măști cu ingrediente naturale , ba chiar să folosiți dovleac în compoziția lor având în vedere că este sezonului lui.

– Renunțați la utilizarea frecventă a exfoliantelor fizice și chimice de tipul retionizilor sau acizilor glycolici deoarece puteți interfera cu tendința naturală a organismului de a se proteja în contextul schimbărilor climatice.

– Consumul de lichide, vestimentația adecvată și alimentația corespunzătoare sunt un real ajutor!

– Nu uitați de SPF! Factorul de protecție trebuie să fie folosit chiar dacă nu vor mai fi zile însorite, este bine dacă folosiți dimineața o cremă cu factor de protecție sub fondul de ten sau de ce nu, puteți folosi spray cu SPF peste fondul de ten.

Fiți înțelegătoare cu modul în care factorii naturali influențează funcționarea organismului!

Îngrijirea pielii toamna 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont