Picioarele și unghiile de la picioare sunt supuse zilnic unui stres fizic cotinuu. De cele mai multe ori nu dăm întotdeauna atenție și nu acordăm suficient timp pentru îngrijirea regulată și temeinică a acestei părți a corpului.

Încălțămintea prea strânsă pe picior și incomodă, accesul limitat la oxigen și stagnarea circulației sângelui duc la îngroșarea plăcilor unghiale, urmând să se exfolieze iar pielea de pe laba piciorului începe să devină mai aspră.

Care sunt motivele delaminării plăcii unghiale?

  • Primele semne de exfoliere a unghiilor de la picioare, indică de regulă lipsa vitaminelor și mineralelor din corp. Dacă culoarea unghiilor este palidă, înseamnă că aveți nevoie să includeți în dieta dumneavoastră alimente bogate în vitamine ( A, E, B5, B3, C sau D) și oligoelemente (seleniu, zinc, iod, magneziu, calciu, acizi grași polinesaturați) . Unghiile cenușii indică un nivel scăzut de hemoglobină. Dungile albe și canelurile de pe unghie indică o lipsă de calciu și fier,  în acest caz, carnea, ficatul și merele ar trebui incluse în meniul zilnic.
  • Circulația sângelui – puteți încerca să masați picioarele zilnic pentru a îmbunătăți fluxul sanguin. De cele mai multe ori, chiar dacă aveți o dietă sănătoasă, nutrienții nu ajung până în unghiile de la picioare, astfel trebuie să ajutați procesul.
  • Încălțăminte de proastă calitate – atunci când simțim că încălțămintea ne strânge, unghiile noastre suferă o presiune intensă astfel acest proces duce la exfoliere. De asemenea atunci când ne cade ceva pe unghii sau ne lovim cu piciorul de colțul unui obiect, există posibilitatea să grăbim procesul de delaminare a unghiilor. Încercați să vă alegeți o încălțăminte confortabilă care să nu pună presiune pe unghii.
  • Lipsa oxigenului – iarna purtăm încălțăminte închisă, șosete în permanență iar unghiile de la picioare nu au timp să se oxigeneze. Vara puteți profita la maxim să purtați încălțăminte lejeră, asfel să acordați unghiilor timp să se regenereze.

Care sunt motivele pentru care pedichiura nu rezistă? 1

Cum putem ameliora procesul de exfoliere:

  • Iodul s-a dovedit a fi foarte benefic pentru unghii – înmuiați o dischetă de bumbac în iod și aplicați pe suprafața unghiilor și cuticulelor ;
  • Ulei de măsline – puneți ulei de măsline într-o cădiță cu apă și stați cu picioarele timp de 30 de minute. Acest mic spa, vă va întări unghiile de la picioare;
  • Nu vă feriți de cosmeticele concepute pentru îngijirea picioarelor;
  • Pedichiură regulată – încercați să vă realizați pedichiura lunar, însă dacă timpul nu vă permite să vă realizați singură pedichiura sau vă permite puteți apela la un profesionist;
  • Folosiți lacuri și tratamente speciale pentru întărirea unghiilor;
  • Puteți să apelați la produsele cu parafină care vor hidrata intens unghiile și pielea.
Care sunt motivele pentru care pedichiura nu rezistă? 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont