1. Cu cât ne tăiem unghiile mai des, cu atât cresc mai repede – FALS

S-a dovedit că rata de creștere a unghiilor este inerentă genetic, astfel nu putem accelera ritumul de creștere.

2. Pentru creșterea unghiilor, trebuie să tăiem cuticulele mai des – FALS

Niciun factor extern nu afectează creșterea unghiilor, cu atât mai mult cuticula. Este adevărat faptul că dacă cuticula este deteriorată, aceasta va influența creșterea unghiei în scopul de a vindeca rana.

3. Unghiile de la mâini cresc mai repede decât cele de la picioare – ADEVĂRAT

În medie, unghiile cresc cu 3,5 mm pe lună la mâini și cu 1,6 mm la picioare. De asemenea, vara cresc mai repede decât iarna.

Mituri despre manichiură: Adevărat sau fals? 1

4. Unghiile nu respiră sub gel – FALS

Unghiile în principiu nu respiră. La fel ca părul, sunt alcătuite din celule de keratină, iar vitalitatea și aspectul fiecărei unghii depind de un spațiu mic de la baza plăcii unghiei – chiar sub cuticula pe unde trec vasele de sânge.

5. Unele boli pot fi identificate prin aspectul unghiilor – ADEVĂRAT

O culoare albăstruie pe placa unghială poate indica problem ale plămânilor, capilarele cuticulelor pot indica anumite boli autoimune, iar dungile colorate de pe întreaga suprafață a unghiei sunt caracteristice melanomului. Dacă observați ceva neobișnuit pe unghii, acesta este un motiv pentru a vă face un control.

6. În timpul sarcinii, unghiile cresc mai repede – ADEVĂRAT

Depinde în mare parte de fondul hormonal. Dacă observați că părul a început să cadă mai puțin, atunci probabil că observați că unghiile cresc mai repede decât de obicei – acest lucru este afectat de hormonul estrogen. În termen de un an de la naștere, situația este garantată pentru a reveni la normal.

7. Lămpile LED și UV cu lustruire cu gel provoacă cancer FALS

Cantitatea de radiații ale lămpilor UV sau LED pe care o dau este mai mică decât radiațiile UV pe care le primim de la soare atunci când ne plimbăm pe stradă 10 minute în timpul unei zile însorite.

Mituri despre manichiură: Adevărat sau fals? 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont