Facechart 1
– Make-up Artist & Trainer

Poate fi machiajul considerat o forma de ARTĂ?

“Your face can be a canvas, but not everyone can create art.”

Atunci când vine vorba de makeup și tot ce reprezintă acest domeniu de beauty, trebuie să privim mai departe de imaginea de ansamblu, să ieșim din mulțime și să ne punem amprenta astfel încât sa ne facem remarcați, să lăsăm imaginația să curgă și să uităm puțin de reguli și teorii pentru a atinge latura artistica a acestui domeniu frumos.

Iubesc arta și tot ce oferă ea! Desenez de mic copil, iar de când am descoperit pasiunea pentru makeup toate lucrurile artistice pe care le-am dezvoltat sau dobândit de-a lungul timpului le-am integrat în machiaj. Astfel, ori de câte ori simt nevoia de a ieși din zona de confort, dar totuși să păstrez ideea de dezvoltare în acest domeniu, aleg sa desenez cu machiaje. Aici, în funcție de stare, fie îmi creez pe foi chipuri cărora sa le dau viață, fie printez facechart-uri pe care le desenez, fie transform “pânza” de lucru în piele și mă desenez pe corp (pe mâini sau picioare).

Importanța facechart-urilor

Facechart-urile reprezintă un contur de bază al unei fețe. Acest contur este tipărit pe un tip de hârtie special care are proprietăți absorbante și porozitate similare cu ale unei fețe reale. Sunt perfecte pentru a identifica produsele optime în cazul unei ședințe foto sau a unei probe pentru machiaj, dar pot fi utilizate și ca ghid pentru inspirația culorilor, plasarea diverselor produse sau comunicarea unui design ori aspect dorit către clientul sau echipa cu care lucrați.

Facechart-urile pot fi un excelent instrument de cuantificare ce vă poate ajuta să urmăriți toate produsele și combinațiile de culori pe care le-ați utilizat de-a lungul timpului. Acestea sunt o modalitate minunată de a evolua: comparându-vă cu voi înșivă și încercând să atingeți performanțe noi!

Facechart Tips&Tricks

  • Țineți cont de nuanțele și tipurile de fond de ten și concealer folosite în facechart (în cazul în care folosiți)! În funcție de subtonul tenului real va trebui să adaptați acele nuanțe.
  • Pentru cele mai bune rezultate utilizați facechart-urile care sunt concepute pe baza acelui tip de hârtie special. Hârtia standard poate fi prea lucioasă și mult prea netedă pentru a permite fixarea corectă a produselor și culorilor.
  • Fardurile puternic pigmentate și produsele sub formă de pudră funcționează cel mai bine pentru aplicarea culorii și distribuirea uniformă a acesteia.
  • Folosiți pensule care au peri mici, fermi și denși deoarece se comportă adecvat în aplicarea și distribuirea produselor pe facechart.
  • Creionul și eyeliner-ul sunt ideale pentru definire.
  • Eyeliner-ul funcționează foarte bine pentru crearea genelor.
  • Fixați facechart-ul cu fixativ pentru păr pentru o a asigura rezistența la transfer.

 

 

Aceste desene pot fi o practică foarte bună atunci când nu ai modele pe care sa le machiezi, pot fi o inspirație pentru următoarele machiaje. Pe lângă exerciții de răbdare și creativitate, ele oferă și o bună practică de formare a ochiului în ceea ce privește căderea luminii, a umbrelor, combinarea de culori, texturi și grafică. Având o pânză plană, fără niciun relief, imaginația se mărește datorita faptului că trebuie create noi trăsături, volume, pe care apoi sa le evidențiezi.

Bineînțeles că nu toată lumea are înclinații artistice în ceea ce privește desenul și pictura, dar se pot printa tipuri de portrete deja realizate pe care să le “machiezi”. Daca este talent în domeniul de makeup, nu există alte motive pentru care să nu poți crea și aceste desene.

Personal, consider că este o formă de artă, fiind nevoie de creativitate și abilități artistice pentru a crea piesa finală. Cred că o față este o pânză folosită pentru a te exprima și a încerca lucruri noi folosind machiajul.

“MAKEUP IS AN ART AND WE CAN BE ARTISTS , TOO”

 

Facechart 2Facechart 3Facechart 4Facechart 5

Facechart 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont