În zilele noastre, la saloanele de înfrumusețare, pensarea sprâncenelor se face în diferite metode, fie că vorbim despre pensarea cu ață, cu penseta clasică sau automată ori cu ceară.

Pensarea sprâncenelor cu ață, poate cea mai nouă și în trend tehnică, se poate realiza în 3 moduri diferite, însă cea mai uzuală este tehnica opt.

Procesul de pensare a sprâncenelor cu ață pare destul de simplu. Această procedură include o bucată de fir de bumbac și capacitatea de a o manipula.

Se ia și se leagă un fir de bumbac lung de 40-50 cm. Apoi, firul este răsucit formând astfel un loc în care firul este ondulat cu două bucle. Fiecare dintre cele două bucle este ținută în loc de indexul și degetul mare al ambelor mâini.

Ambele bucle trebuiesc ținute cu ajutorul degetelor, iar apoi se extind, se îngustează, iar în timp ce se deplasează, firul este prins. Partea răsucită ar trebui să se miște cu ușurință dintr-o parte în cealaltă. Buclele se deplasează de-a lungul zonei cu fire de păr nedorite, apucându-le și extrăgându-le. Procedura se efectuează împotriva creșterii firului de păr.

Avantajele și dezavantajele metodei:

Majoritatea profesioniștilor spun că ar fi cea mai inofensivă și ușoară metodă de pensare a sprâncenelor.  Dorim totusi să vă reamintim că smulgerea firului are același efect mecanic asupra pielii ca și alte tipuri de pensare a sprâncenelor. Și orice acțiune mecanică, într-un fel sau altul, duce la deteriorarea pielii.

Argumente contra:

-Dacă firul a fost în poziție gresită în timpul procedurii de corectare (s-a lăsat sau, dimpotrivă, a fost încordat), poate apărea iritația la nivelul pielii.

-Dacă procedura de captare a firelor de păr nu se face conform regulilor tehnice (în direcția de creștere a părului, nu împotriva creșterii), clientul va prezenta dureri mari, iar firul de păr poate fi rupt și nu smuls.

Avantajele metodei:

– Metoda este 100% naturală. Nu se folosesc substanțe chimice sau materiale artificiale în timpul procedurii.

– Un alt avantaj al acestei metode este igiena. Se folosește doar firul, care ulterior este aruncat.

Pensarea cu ceară

Epilarea sprâncenelor în cadrul acestui procedeu presupune folosirea unei cantități de ceară specială încălzită, care se aplică într-un strat subțire pe zonele cu probleme cu un băț de lemn (aplicator) în direcția creșterii firelor de păr. Se aplică ulterior pe ceară o bucată de material special (bandă de ceară), iar cu o mișcare ascuțită a mâinii, tragem banda împotriva creșterii părului, îndepărtând ceara împreună cu firele de păr nedorite. Benzile de ceară nu sunt întotdeauna folosite. Uneori, îndepărtarea cerii se face cu degetele.

Argumente contra:

  • Reacție alergică la ceară. Ceara este o substanță naturală. Există ceară de origine animală (ceară de albine) și ceară vegetală (măr).
  • Părul prea scurt nu este potrivit pentru epilare cu ceară. Pentru a face procedura mai nedureroasă și a da un rezultat bun, firele de păr ar trebui să crească până la 4-5 mm. Acest lucru presupune un timp de așteptare care nu este foarte convenabil având în vedere că pilozitatea nedorită în cazul sprancenelor este la vedere.
  • Adesea, ceara nu captează toate firele de păr, iar metoda nu este potrivită pentru modelarea sprâncenelor.
  • Una dintre regulile principale de îndepărtare a cerii aplicate este claritatea mișcării, care este însoțită de senzații dureroase. Prin urmare, pielea foarte sensibilă tolerează destul de rău această metodă de corecție. Pentru a minimiza durerea în timpul procedurii, puteți utiliza o loțiune specială de răcire care este aplicată pe piele înainte de procedură.
  • Ceara prea fierbinte poate provoca arsuri grave. Prin urmare, înainte de a aplica ceara este necesar să verificați temperatura acesteia care nu trebuie să fie moderată.

Avantajele:

  • Epilarea cu ceară a sprâncenelor este o procedură destul de rapidă, deoarece îndepărtează o cantitate si o suprafață mare de păr deodată.
  • Metoda îți permite să scapi de părul vizibil cu ochiul liber. Folosind această metodă de corectare, puteți face pielea complet netedă.
  • Efectul după epilarea cu ceară a sprâncenelor durează câteva săptămâni.

Pensarea cu penseta

Metoda de corectare a sprâncenelor cu penseta este poate cea mai simplă, convenabilă și accesibilă.  Nu există tehnici speciale de utilizare a pensetei, dar există multe tipuri de pensete pentru sprâncene. De la pensete clasice cu lama teșită, dreaptă și subțire, la pensete cu lupă, pensete – foarfece, pensete – automate și chiar pensete cu iluminare.

Procesul este suficient de lent astfel ca penseta nu va fi potrivită pentru suprafețe mari de păr.

  • Procedura este dureroasă la început, însă cu timpul durerea se minimizează.

– Corectarea sprâncenelor cu penseta este ideală pentru îndepărtarea unei cantități mici de fire de păr, fiind mai greu sa smulgi multe fire.

– Smulgerea fără experiență poate duce la fire de păr încarnate sau ruperea părului.

– Pielea sensibilă poate reacționa cu roșeață după procedura de corectare.

Avantajele metodei:

– Sunt exacte și precise.

-Fiecare femeie poate folosi această metodă singură, acasă.

– Metoda presupune costuri minime. Pensetele automate și cele cu iluminare încorporată sunt mai scumpe decât pensetele clasice. Dar având în vedere că instrumentul poate fi folosit pentru o perioadă lungă de timp, costurile sunt justificate.

Metode de corecție a sprâncenelor 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont