Sprâncenele groase și dese sunt actual la modă, însă majoritatea dintre noi se confruntă cu lipsa firelor de păr și goluri vizibile. Consecința încetării creșterii firelor de păr se datorează mai multor factori pe care, cel mai probabil, nu i-am luat în considerare până acum.

Iată câțiva dintre aceștia:

Pensarea – în trecut se purtau sprâncenele foarte subțiri, iar femeile le pensau astfel încât sprâncenele lor să fie la modă. Iată că vremurile se schimbă, la fel și trendurile, însă pensarea afectează creșterea firelor de păr. Smulgerea frecventă poate deteriora complet foliculul de păr, iar ca urmare în acel loc nu se va mai regenera niciun fir de păr.

Epilarea facială – această procedură este la fel de neprietenoasă cu creșterea firelor de păr. Smulgând părul care se află în faza de creștere va perturba ciclul natural al acestuia. Repetând procedura, încetiniți creșterea părului și creșteți șansele de a deteriora definitiv foliculul de păr după smulgere.

Genetica – este cea mai importantă deoarece moștenirea genetică se referă și la firele de păr. Două generații sunt suficiente pentru a evalua șansele de succes ale sprâncenelor noastre. Fiecare persoană primește un anumit număr de foliculi de păr de la naștere (se aplică pentru toate zonele de pe corp). Apariția altora noi este imposibilă conform legilor naturii.

Tatuarea sprâncenelor – machiajul permanent poate duce la consecințe neplăcute. Dacă respectați regulile și tehnicile, tatuajul nu va afecta creșterea părului. Pigmentul este injectat în stratul superior al dermei, iar foliculul de păr este ascuns în stratul cel mai de jos – la granița cu hipoderma. Dacă tehnicianul introduce acul prea adânc poate deteriora foliculul sau vă poate lăsa cu o cicatrice, iar pe țesutul cicatricial, șansele de creștere a părului sunt nule. Este recomandat să studiați foarte bine tehnicianul înainte de a vă face o programare.

Deficiența vitaminelor din corp – părul este alcătuit în principal din proteină, iar o carență de proteine ​​poate cauza pierderea acestuia (dovedit prin studii pe animale). Fierul, vitaminele A, B și D sunt, de asemenea, legate de creșterea părului.

La fel ca părul capilar, firele de păr din sprâncene respectă un ciclu natural și anume:

Prima fază, cea activă – crește firul de păr aproximativ 1mm pe săptămână;

Faza intermediară – creșterea firului de păr încetinește;

Faza de repaos – creșterea firului de păr încetează și este planificat să cadă, făcând loc unui alt fir de păr.

Putem crește firele de păr prin diferite tratamente:

Uleiul de ricin – este cel mai cunoscut ingredient și se știe deja cât de benefic este în creșterea părului. Proteinele, acizii grași, antioxidanții și vitaminele din compoziția sa hrănesc foliculii de păr. Principalul atu al uleiului este acidul ricinoleic care este responsabil pentru hidratarea, elasticitatea și fermitatea firului de păr.

Ulei Usma – în țările arabe și în China sunt tratate forme severe de calviție cu acest ingredient. Acesta conține alcaloizi care pot trezi bulbii latenți și pot accelera creșterea părului. Iubitorii de medicină alternativă notează funcțiile de încălzire ale uleiului care îmbunătățesc fluxul sanguin. Datorită acestui fapt sângele curge intens către foliculi, iar ca răspuns, aceștia încep să „dea roade” cu noi procese.

Schinduf – remediu popular indian pentru creșterea părului.  Semințele de schinduf conțin niacină, proteine, seleniu, lecitină, saponine, vitamine – toate vor ajuta la creșterea rapidă a sprâncenelor groase.

Seruri – vorbim despre compoziții mixate pentru creșterea genelor și sprâncenelor a căror putere se află în hormonii prostaglandine. Sunt comercializate în farmacii sau magazine specializate, conțin formule de înaltă tehnologie și acționează foarte rapid. Acești stimulenți pentru creșterea sprâncenelor vor stârni foliculii după ani de smulgere și vor instrui părul să crească în zonele în care acesta nu a mai crescut.

Sprâncene groase 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont