Ştim cu toţii cât de importante sunt sprâncenele când vine vorba de machiajul feţei, iar pentru corectarea acestora există tehnici diferite la care fiecare make-up artist apelează, în funcţie de efectul dorit. Iată câteva tehnici:
- Tehnica clasică
– Pieptănăm firele de păr în sus cu ajutorul unei pensule de unică folosinţă pentru sprâncene
– Rectificăm şi subliniem linia de jos a sprâncenei folosind un creion special corector
– Linia de sus o vom corecta cu ajutorul unui creion de sprâncene, care are o nuanţă mai deschisă cu 2 tonuri faţă de firele de păr naturale.
– Cu ajutorul unui fard de sprâncene, apropiat ca nuanţă de cea a creionului, încercăm să acoperim golurile din sprâncene.
– La final este nevoie să pieptănăm insistent sprâncenele pentru a estompa culoarea fardului.
Tips: dacă aţi făcut sprâncenele prea închise la culoare, le puteţi rectifica şi le puteţi da un ton mai deschis cu ajutorul unui gel de sprâncene în nuanţe taupe sau ivory.
- Tehnica naturală – nu toate sprâncenele au nevoie de rectificare, uneori este bine să le lăsăm în forma lor naturală dacă acestea sunt frumoase şi dese. Pentru această tehnică putem folosi farduri de sprancene, geluri de sprâncene şi rimel fixator pentru sprâncene.
– Cu o pensulă mică de blending luaţi puţin fard de sprâncene şi uşor estompaţi printre firele de păr.
– Cu ajutorul rimelului de sprâncene, ales în funcţie de culoarea firelor de păr, încercaţi să pieptănaţi în sensul creşterii firelor de păr. Puteţi să repetaţi mişcarea dacă doriţi ca sprâncenele să arate mai groase şi mai aranjate.
– Dacă sprâncenele sunt de felul lor groase şi voluptoase, nu trebuie decât să folosiţi rimelul special pentru sprâncene. Această tehnică nu are ca scop modificarea aspectului sau a formei.
- Tehnica grafică – această tehnică se deosebeşte prin forma liniară şi precisă, atât pe linia de jos a sprâncenelor cât şi pe linia de sus. Chiar dacă linia este foarte grafică, trebuie să avem grijă ca sprâncenele să nu pară false sau tatuate. Folosind această tehnică cu siguranţă putem schimba forma, grosimea şi lungimea sprâncenei. Pentru această tehnică avem nevoie de un creion sau gel pentru sprâncene, dar tonurile acestora trebuie să fie mai deschise decât tonul firelor de păr deoarece aplicarea lor va fi precisă şi culoarea va fi mai evidenţiată şi se va vedea mai închisă decât în mod normal.
– Trasaţi o linie grafică, precisă pe linia de jos a sprâncenelor şi ulterior pe linia de sus, încercând să ţineţi cont de forma ochilor şi de cea a feţei.
– Golurile încercaţi să le faceţi mai închise.
– Pentru a nu obţine un efect prea dur, încercaţi să estompaţi cu ajutorul unei pensule circulare.
– Neapărat fixaţi sprâncenele cu ajutorul unui fixativ special.
Tips: dacă nu aveţi în trusa personală un fixativ special pentru sprâncene, folosiţi fixativul clasic pentru păr. Pulverizaţi fixativ pe o pensulă circulară şi pieptănaţi firele de păr în direcţia de creştere a acestora.
- Tehnica 3 D – este o tehnică în trend şi foarte utilizată de Make-Up artişti în acest an.
– Pieptănaţi firele de păr în sus.
– Rectificaţi sprâncenele cu ajutorul unui fard de culoare asemănătoare cu cea a sprâncenelor.
– Cu ajutorul unei carioci de sprâncene, fără să vă grăbiţi, încercaţi să imitaţi firele de păr şi să le dublaţi.
– După ce s-au uscat firele trasate cu carioca, pieptănaţi sprânceana cu ajutorul unei pensule, pentru a estompa din culoare.
– Repetaţi mişcarea de 1-2 ori. Nu uitaţi să periaţi de fiecare dată după ce aţi utilizat carioca.
– Pentru un efect mai puternic, puteţi folosi 2 culori ( închisă şi deschisă).
Tips: pentru sprâncene naturale şi groase, puteţi folosi Soap Bar. Acest săpun special de sprâncene lipeşte firele de păr, le îngroaşă şi le face să pară mai voluptoase şi groase.
Tu ce tehnică foloseşti cel mai des?