Produsele fake au invadat piaţa din întreaga lume, acest bussines aducând mulţi bani celor care se ocupă de producerea acestor produse foarte dăunătoare. Majoritatea produselor fake se vând pe site-uri unde nu vei primi niciodată factură sau în pieţe unde se vând ilicit.

Brandurile mari au început să fie din ce în ce mai căutate de toată lumea, însă preţurile lor sunt considerabile, mai ales în momentul în care brandul creşte ca popularitate. Cele mai multe tinere doresc să achiziţioneze branduri de renume pentru faimă, aşa cum văd pe Instagram că procedează influencerii de succes, însă aleg variantele mai ieftine, de cele mai multe ori produsele fiind contrafăcute.

Diferenţa dintre produsele fake şi cele autentice este că producătorii acestora nu investesc în ingredinte calitative deoarece ei vor să vândă cât mai mult şi cât mai repede produsele. Acestea sunt fabricate în praf, mizerie, locuri pline de mucegai sau de şobolani, de cele mai multe ori în luciul de buze veţi găsi super glue sau compoziţia fardurilor poate să fie din cianură sau alte substanțe nocive.

Reprezentanţii companiilor de beauty monitorizează frecvent aceste lucruri, însă piaţa produselor fake este foarte mare. Producătorii sunt foarte greu de localizat, iar cu toate că autoritățile competente fac demersuri pentru a minimiza aceste activități, aceștia continuă să distribuie și să producă indiferent de sancțiunile aplicate.

Produsele fake cele mai vândute sunt cosmeticele, urmate îndeaproape de haine și parfumuri.

În Germania s-a descoperit în parfumurile contrafăcute urină, aceasta avînd culoarea asemănătoare cu cea a parfumului original, iar în fardurile de culoare neagră s-a descoperit că acestea conţineau mercur.

În Marea Britanie arsenicul s-a descoperit într-o concentraţie foarte mare (de 19 ori mai mare decât cea acceptată) în cremele de faţă şi de corp, iar la un anumit brand de pensule s-a descoperit că periile acestora conţineau substanţe radioactive.

Un produs contrafăcut în China costă în jur de 5 lei cu tot cu transport iar câştigul poate fi de până la 400%. (NETFLIX ROMÂNIA)

Cum ne putem da seama dacă produsele sunt contrafăcute sau nu?

–           Trebuie să acordăm o atenţie sporită scrisului de pe ambalaj – de cele mai multe ori este scris strâmb sau cuvintele seamană dar nu corespund cu originalul

–           Ambalajele produselor nu arată foarte bine, acestea nu sunt şlefuite la exterior

–           Preţul produselor – produsele contrafăcute pot costa mult mai puţin decât produsele originale, aşa că cel mai bine este să comparaţi cu site-ul oficial al brandului

–           Ambalajele sunt de proastă calitate

–           Verificaţi de fiecare dată recenziile de pe site-urile de unde comandaţi

–           Verificaţi ingredientele de pe ambalaj – puteţi accesa site-ul original şi verificaţi dacă ingredientele corespund

–           Mirosul – produsele contrafăcute au întotdeauna un miros mai puţin plăcut, iar dacă ne referim şi la parfumuri acestea nu vor persista mai mult de o jumătate de oră

–           Nu credeţi niciodată o persoană care spune că acele produse au fost confiscate la vamă şi le vinde mai ieftin ca să scape de ele, dacă produsele sunt confiscate cu siguranţă nu vor ajunge pe piaţă

Din păcate, atât timp cât oamenii cumpără în mod conștient sau inconştient falsuri şi fără să vrem încurajăm această piaţă, acestea vor fi produse în cantități foarte mari şi se vor vinde mereu. Cel mai rău este că ne punem sănătatea în pericol fără să ne dăm seama.

Produsele Fake 1
Produsele Fake 2
Produsele Fake 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont