Îngrijirea pielii și machiajul în sezonul rece 1
– Make-up Artist & Trainer

Știai că pielea se deshidratează odată ce este expusă la intemperii precum aerul rece, vântul, sau umiditate scăzută?

Pentru a evita rezultate devastatoare la acest capitol, cel mai important lucru este să ajungem să înțelegem modul în care pielea noastră răspunde la condițiile meteorologie și la produse și să facem schimbări simple pentru a o ajuta să se adapteze la sezonul rece.

Iarna afectează tenul, pielea devine uscată, descuamată și machiajul dificil de aplicat.

  1. Să vorbim despre SPF: îl aplicăm în sezonul rece?

Indiferent de anotimp, trebuie să aplicăm crema cu factor de protecție, iar asta pentru că în continuare suntem expuși la razele UV, chiar dacă noi credem că ele nu sunt prezente.

Zăpada reflectă aproximativ 80% din radiațiile UV emise de soare, ceea ce înseamnă că pielea ta poate fi atacată de doua ori de aceleasi radiații. De asemenea, e important să știi ca peste 80% din radiatiile solare penetrează norii, ceea ce înseamnă că inclusiv în zilele în care soarele nu apare pe cer, riscul la care pielea ta este expusă este același ca în zilele însorite.

  1. HIDRATAREA

Regula de aur a frumuseții este ca tenul să fie îngrijit și hidratat cu produse corespunzătoare.

Menține nivelul de hidratare ridicat prin consumul de lichide și încearcă din când în când să înlocuiești cafeaua cu ceai verde pentru a te bucura de proprietățile antioxidante ale acestuia. Evită băile / dușurile fierbinți și lungi deoarece pot duce la deshidratare.

Îngrijirea pielii și machiajul în sezonul rece 2

După spălare/demachiere pielea ar trebui să se simtă calmă și hidratată, curățarea cu produse blânde fiind o necesitate.

Cele mai bune creme pentru sezonul rece contin vitamine. Vitaminele A, C si E sunt importante pentru hidratarea și îngrijirea pielii iarna. Astfel, vitaminele C si E sunt antioxidanți care protejeaza celulele și grăbesc procesul de regenerare al pielii, iar vitamina A previne îmbătrânirea țesuturilor. De asemenea, continuă să ai în rutina ta de îngrijire și un serum hidratant cu acid hyaluronic pe care să îl aplici dupa ce ai umezit fața în prealabil cu apă termală.

Crema hidratantă cu ulei este de regula recomandată femeilor cu tenul uscat. Daca însă ai tenul gras, este indicat sa folosești o cremă hidratantă pe bază de apă. Hidratarea buzelor poate fi făcută în orice moment al zilei cu ajutorul unui balsam ce ar trebui sa fie nelipsit din geantă.

  1. TRATAMENTE COSMETICE

Un beneficiu major care vine odată cu sezonul rece este reprezentat de faptul că este cel mai bun moment al anului în care să încerci diverse proceduri cosmetice, precum peelingurile chimice, mezoterapia și tratamentele cu laser datorită faptului că lipsa de expunere la soare este benefică pentru timpul de vindecare.

Ședințele de exfoliere săptămânale sunt valabile și în anotimpul rece fie că alegi să le faci acasă sau apelezi la serviciile unui salon.

Îngrijirea pielii și machiajul în sezonul rece 3

Exfolierea vă îndepărta celulele moarte și va permite o mai bună absorbție a substanțelor nutritive din creme la nivelul pielii.

Recomandat  este să te adresezi unui specialist pentru a primi îngrijire personalizată.

  1. MACHIAJUL IARNA

Machiajul este dificil de aplicat pe un ten uscat si deshidratat de aceea am stabilit deja că pentru a avea un aspect perfect, îngrijirea pielii este esențială.

Ploaie sau ninsoare, lapovită sau ceată densă, sunt factori ce pot afecta machiajul. Așadar trebuie să te asiguri că produsele de machiaj folosite: creionul de sprâncene, mascara, corectorul sau rujul sunt rezistente la apă.

Fondurile de ten cremoase sunt alegerea cea mai potrivită în acest sezon, de evitat fiind cele cu efect de matifiere. Formulele cremoase nu usucă pielea și nu amplifică aspectul ridat al tenului. Pudra pulbere folosită moderat pentru a fixa machiajul completează un look natural.

Pentru a conferi culoare obrajilor, se recomandă aplicarea unui fard cremos. Secretul unui machiaj rezistent al pleoapelor  pe timp de iarna, stă în aplicarea unui/unei primer/baza de machiaj.

Exfolierea buzelor este indispensabila în sezonul rece. Îndepărtarea pielii uscate a buzelor și hidratarea facilitează aplicarea uniformă a rujului și un aspect îngrijit al machiajului.

Îngrijirea pielii și machiajul în sezonul rece 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont