Una dintre cele mai întâlnite probleme actuale ale femeilor este cea a porilor măriți. Dorința de a le ascunde este evidentă, însă este posibil ca din cauza machiajului aplicat necorespunzător să accentuăm și mai mult problema.

Este important nu doar să folosim tehnici speciale de machiaj care ajută la micșorarea vizuală a porilor, ci să și evităm greșelile care, din păcate, se concentrează pe această imperfecțiune a pielii.

Ce sunt porii?

Sunt acele puncte minuscule pe care le vedem la suprafața pielii noastre, sau mici găurele cauzate de foliculii de păr. Fiecare conține o glandă sebacee, motiv pentru care porii sunt mai vizibili în zonele feței în care glandele sebacee sunt mai mari, precum fruntea și nasul,.

Curățarea tenului

Este recomandat de către make-up artiști să efectuăm procedura de peeling o dată pe săptămână pentru a curăța tenul. Cel mai important aspect al acestui procedeu de peeling este faptul că el ne curăță porii intrând în profunzime și îndepărtează totodată celulele moarte.

Este esențial să ne curățăm tenul în fiecare dimineață și seară cu produse speciale de curățare deoarece porii sunt încărcați cu impurități din atmosferă sau produse de machiaj. Dacă nu curățăm tenul și continuăm să aplicăm produse cosmetice, atunci vom înrăutății aspectul feței.

Aplicarea primerului

Acest pas în machiaj este unul fundamental, deoarece ajută la fixarea prin lipire a fondului de ten pe piele pentru o perioadă lungă de timp și protejează tenul de produsele profesionale. Pentru mascarea porilor dilatați este util să folosiți un primer pe bază de silicon. Acest produs va umple porii și va nivela suprafața pielii feței.

Aplicarea fondului de ten

O eroare de aplicare întâlnită des este distribuirea fondului de ten în cantități foarte mari. Chiar dacă porii sunt dilatați și vă doriți o acoperire bună, cu cât încărcați mai mult fața, cu atât porii vor ieși în evidență generând un efect inversat. De asemenea este recomandat să nu folosiți fonduri de ten foarte pudrate, ci unele mai lichide.

Aplicarea pudrei

Pentru un astfel de ten poros este recomandat să evităm pudra deoarece aceasta înfundă porii. Dacă totuși doriți să aplicați pudra pentru un efect matifiant mizați pe o pudră mai fină, cum ar fi cea de orez.

Există totuși remedii pentru estomparea porilor dilatați și de regulă sunt recomandate în acest sens peelingurile chimice, laserele și curățarea cu ultrasunete. Pentru aceste tratamente este esențial să consultați un specialist.

Greșeli în machiaj care fac porii să se mărească 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont