Machiajul No Make-up este mai dificil de realizat decât un machiaj obișnuit, deoarece trebuie cunoscută tehnica de aplicare a produselor fără ca acestea să fie vizibile pe suprafața feței. Acest tip de machiaj este conceput pentru a sublinia trăsăturile naturale și pentru a pune accentul pe tenul lipsit de imperfecțiuni al persoanei. Se apelează la acest tip de machiaj pentru modelele cu apariții în reclame, mai ales atunci când vorbim despre promovarea cremelor de față sau pentru apariții în filme atunci când personajele au de interpretat scene care se petrec dimineața.

Pentru realizarea unui astfel de machiaj trebuie să avem în vedere câteva aspecte, cum ar fi:

Alegerea fondului de ten

– acesta trebuie să fie fluid și cu o acoperire mică deoarece vrem doar să uniformizăm culoarea pielii, nu să eliminăm definitiv eventualele mici imperfecțiuni. Pentru un ten gras, putem opta pentru un fond de ten matifiant, cu componente sebumo-reglatoare, iar pentru un ten uscat, un fond de ten hidratant, cu acid hialuronic sau uleiuri.

De asemenea, fondul de ten trebuie neapărat să fie ton pe ton deoarece nu vom folosi pudră. Pudra ar fi permis ajustarea nuanței dar nu avem aceasta posibilitate în cadrul acestei tehnici.

Bineînțeles ca primerul va juca un rol important pentru pregătirea tenului. Ales corect, el va ajuta la reliefarea perfectă a tenului pentru aplicarea ulterioară a fondului de ten. Pentru a lumina puțin tenul, putem aplica o bază cu particule fine de sidef.

Corectorul și concealer-ul

Corectorul se aplică înaintea fondului de ten, în cazul în care modelul are mici imperfecțiuni cum ar fi mici coșulețe sau în cazul în care ne dorim uniformizarea culorii pielii. Astfel dacă aplicăm un corector verde sau violet, fondul de ten va acoperi culoarea, dar în același timp corectorul va ajuta ca aceste imperfectiuni să nu iasă la suprafață.

Concealer-ul îl putem aplica peste fond de ten asfel încât să acoperim zona întunecată a cearcănelor și să luminăm centrul feței.

Sprâncenele

Sprâncenele trebuie să arate și ele natural. Dacă avem sprâncene groase nu facem nimic mai mult decât să trasăm câteva fire naturale cu ajutorul unei carioci, acolo unde este nevoie. Dacă sprâncenele nu sunt groase, atunci, cu ajutorul cariocii, încercăm să imităm cât mai bine firele de păr încât acestea să pară naturale.

Putem adăuga volum cu ajutorul unui rimel de sprâncene cu nuanțe naturale, sau chiar cu un rimel transparent. Vom aplica și un iluminator lichid sub sprâncene pentru că acestea vor arăta mai senine.

Se poate folosi un blush roz, cremos, pentru a da tenului un aspect mai sănătos. Și highlighter-ul lichid poate fi folosit pentru a evidenția pomeții, dar nu în cantități foarte mari.

Ochii

Pentru zona ochilor, este recomandat să folosim farduri cremoase cât mai nude posibil, doar cât să adauge puțină culoare și să se vadă cât mai radios, curat și firesc. În ceea ce privește rimelul, putem folosi unul transparent, doar pentru curbarea genelor, nu și pentru colorarea lor.

Buzele pot fi date doar cu un gloss sau un strugurel pentru un aspect sănătos și pentru a le evidenția fără a folosi culoare.

Pentru fixarea acestui tip de machiaj este recomandat un fixativ de față.

Machiajul NO Make-up 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont