CBD-ul sau canabidiolul este un compus chimic extras din cânepă. Nu are legătură cu substanța psihotropă canabinoidă, deși face parte din aceeași plantă. Deși atât uleiul de cânepă, cât și CBD provin din aceeași plantă, ele sunt substanțe diferite. Uleiul este presat la rece din semințe de cânepă și CBD se obține din frunze. Ambele componente au proprietăți remarcabile, dar diferite.

Bogat în acizi grași omega, uleiul de cânepă poate ajuta la refacerea chiar și a pielii foarte uscate. Uleiul de cânepă a fost folosit mult mai devreme, de fapt este un ulei de bază bun pentru toate tipurile de piele.  Conține doar urme de canabinoizi (acele substanțe responsabile de efectele psihotrope), cum ar fi 0,008%, nici măcar o jumătate de procent.

Beneficii ale uleiului de cânepă:

  • Previne deshidratarea pielii;
  • Are efect anti-aging;
  • Vindecă rapid pielea deteriorată;
  • Vindecă probleme ale pielii precum : psoriasis și eczema.

CBD – hidratează și calmează, ameliorează inflamația și protejează împotriva factorilor externi.

CBD  poate fi utilizat ca:

  • Calmant ușor;
  • Pentru ameliorarea artritei sau a durerii Alzheimer;
  • Pentru dureri menstruale sau migrene;
  • Pentru dermatită atopică, eczeme, sensibilitate a pielii;
  • Pentru tratamentul acneei sau al pielii grase.

Producătorii de produse cosmetice adoră uleiul de cânepă dar și CBD-ul, nu numai pentru compoziția bogată, ci și pentru puterea sa de penetrare ridicată. Aceasta înseamnă că uleiul nu va lăsa toate componentele sale utile pe suprafața epidermei, ci îl va transporta către straturi mai adânci. Pe eticheta produselor cosmetice, acest ulei este denumit ulei de semințe de cânepă sau ulei de semințe de canabis Sativa.

Uleiul de cânepă sau CBD în produsele cosmetice 1

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont