1. Produsele de îngrijire se aleg în funcție de tipul vostru de piele

În îngrijirea pielii, prima și cea mai importantă regulă este să folosiți produse cosmetice special concepute pentru tipul vostru de piele. Nevoile pielii uscate diferă semnificativ de cele ale pielii grase, iar cremele și serurile trebuie alese în funcție de necesitate. De asemenea, este foarte important să alegeți baza de machiaj și fondul de ten ținând cont întotdeauna de tipul de ten.

  1. Acordați o atenție specială zonelor sensibile ale pielii

Pielea din anumite locuri de pe față este mai subțire și mai vulnerabilă, iar zona din jurul ochilor și a buzelor necesită o îngrijire mai atentă. Este necesar să folosim o cremă specială pentru zona din jurul ochilor și balsam de buze hidratant.

  1. Curățarea blândă a tenului

Îngrijirea pielii începe cu îndepărtarea delicată a machiajului. Pentru a evita destabilizarea epidermei și pentru a-i păstra echilibrul natural de lipide, utilizați produse de îndepărtare a machiajului cu pH neutru special formulate pentru a curăța delicat pielea sensibilă.

  1. Ochii sunt expuși riscului

Pielea din jurul ochilor este de zece ori mai subțire decât restul feței. Folosiți un demachiant delicat pentru ochi și asigurați-vă că folosiți produse hidratante pentru pleoape dimineața și seara.

  1. Peelingul (exfolierea) este o procedură necesară pentru îngrijirea pielii

Folosiți un peeling enzimatic potrivit pielii voastre o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de tipul de ten. Peeling-ul trebuie să fie eficient, dar delicat și să nu rănească pielea. Alegeți produse cu pH neutru, care curăță și înmoaie pielea, menținându-i în același timp echilibrul natural. Puteți înlocui peeling-ul abraziv (fizic) din comerț cu bicarbonat de sodiu.

10 reguli de aur în îngrijirea pielii 1

  1. Umidificarea este imperativă

Derma este 70% apă și epiderma 15%. Pentru a vă menține pielea bine hidratată în orice moment, alegeți un produs de fixare a apei care să mențină un nivel normal de umiditate în celule. Folosiți în mod regulat măști hidratante.

  1. Alegeți produse hipoalergenice

Pentru a evita o reacție adversă a pielii la utilizarea produselor cosmetice care nu sunt potrivite tipului vostru de piele, alegeți produse cosmetice hipoalergenice special concepute pentru toate tipurile de ten, inclusiv cele mai sensibile.

  1. Protecție solară

Folosiți produse cosmetice și de îngrijire a pielii care au protecție solară indiferent de anotimp. Acestea contribuie la reducerea efectelor nocive ale razelor UV care accelerează procesul de îmbătrânire.

10 reguli de aur în îngrijirea pielii 2

  1. Evitați factorii externi

Poluarea mediului, fumatul, stresul – toate acestea au un impact negativ asupra condiției pielii. Folosiți produse cosmetice care o protejează de efectele factorilor externi pe tot parcursul zilei și curățați-vă bine pielea când vă întoarceți acasă seara.

  1. Nu uitați de buze!

Zona buzelor, la fel ca pielea din zona pleoapelor, este deosebit de subțire, sensibilă și necesită o atenție suplimentară. De îndată ce simțiți că este necesar, folosiți o cremă regeneratoare sau un balsam de buze. Puteți aplica din nou crema de câte ori doriți pentru a vă hidrata, revitaliza și hrăni buzele.

10 reguli de aur în îngrijirea pielii 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont