Tenul sensibil uscat se caracterizează prin absența erupțiilor cutanate, a porilor măriți sau a luciului feței, însă nu trebuie să ne bucurăm pentru că apar alte probleme cum ar fi descuamarea pielii, roșeața, crăparea pielii și formarea rănilor.

Pielea uscată este foarte susceptibilă la influența factorilor naturali, în special la temperaturi calde și foarte reci. Cei care au pielea uscată suferă de degerături iarna. În timpul temperaturilor sub zero, stratul superior al epidermei devine foarte subțire, ceea ce duce la uscăciune. Acest lucru se datorează lipsei de sebum și umiditate. Tenul uscat are cel mai subțire strat protector, ceea ce face foarte dificilă păstrarea umezelii de către piele.

Cum îngrijim tenul sensibil uscat:

Tenul sensibil uscat 1

Curățarea – Cel mai bine este să folosiți apă micelară sau ulei pentru demachiere. Laptele demachiant pentru demachierea pielii uscate, iar exfoliantele cu cele mai mici particule sunt cele mai bune pentru exfoliere. Acestea vor ajuta la îndepărtarea ușoară a particulelor moarte de pe suprafața pielii și uniformizarea tenului.

Tonifiere – Tonifierea regulată este esențială pentru îngrijirea pielii uscate. De ce? Cu cât pielea este mai curată, cu atât cremele hidratante vor fi absorbite mai bine. Încercați să tamponați puțin toner pe o dischetă de bumbac și să vă ștergeți fața imediat după curățare.  Tonerul finalizează faza de curățare și pregătește pielea pentru următoarea fază de îngrijire – hidratare. În plus, restabilește echilibrul pH-ului pielii și acționează ca un conductor al ingredientelor active.

Hidratarea – este superficială și profundă. Hidratarea superficială creează o barieră invizibilă pe suprafața pielii care captează umezeala și împiedică evaporarea acesteia. Hidratarea profundă leagă moleculele de umiditate din interiorul pielii și creează condiții de regenerare la nivel celular.

Hidratarea la nivel superficial este asigurată cel mai adesea de creme, iar la nivel profund – de seruri și măști. Serul se aplică de obicei după tonifiere și cu 20 de minute înainte de crema de noapte, iar măștile – gel, cremoasă – se pot face de 1-3 ori pe săptămână.

Tenul sensibil uscat 2

Rutină: 

Alegeți produsele cu SPF și textură ușoară dimineața , mai ales în sezonul însorit. Accentul principal se pune pe hidratare și protecție împotriva factorilor de mediu negativi.

Seara, accentul principal se pune pe curățarea temeinică, nutriția și recuperarea tenului. Asigurați-vă că utilizați demachiante, toner și cremă de noapte cu o textură densă și bogată.

Din cauza schimbărilor de temperatură din această perioadă anului, pielea uscată poate deveni și mai sensibilă și mai uscată, protecția și hidratarea ar trebui intensificate. Alegeți creme cu o textură densă, adăugați ser rutinei de frumusețe și asigurați-vă că faceți măști hrănitoare de cel puțin 1-2 ori pe săptămână. Peelingul în această perioadă a anului ar trebui să fie cât mai blând posibil (nu mai mult de o dată pe săptămână).

Tenul sensibil uscat 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont