Trăim într-o lume în care, pentru multe femei, din păcate, frumusețea exterioară e mult mai importantă decât cea interioară. Într-o lume în care femeile aleargă disperate la doctorii esteticieni, încercând să ascundă adevărată lor vârstă. Multe femei își cheltuie întregul salariu pe produse cosmetice (efect imediat de suprafață) și aleg să nu investească în lucruri cu adevărat utile în viață de zi cu zi.
Nu vreau să fiu înțeleasă greșit: sunt make-up artist, acesta este bussiness-ul meu, din asta trăiesc – machiez! Prin machiaj îmi doresc să scot în evidență trăsăturile frumoase ale clientelor și să le fac să strălucească! Pentru că atunci când ne simțim noi frumoase, avem lumea la picioare.
De fapt, aici am vrut să ajung: în loc să aruncăm mulți bani pe proceduri estetice, mai bine ne-am face un abonament la sala! Probabil prietenii mei vor rade un pic citind articolul – nu am fost niciodată o persoană tocmai sportivă… ba din contra!
Asta până când am cunoscut-o pe Oana Niță (SHAPE Fitness Club), care, recunosc sincer, e genială și mi-a schimbat total modul de gândire și stilul de viață! Așa că într-o zi, în timpul orei de sport, am rugat-o să-mi scrie și mie cât de important e sportul, atât pentru frumusețea exterioară cât și pentru cea interioară.
Îmi doresc că anii să treacă grațios pe lângă mine și să mă bucur de ei. Să nu plâng în fiecare dimineață când mă uit în oglindă. E adevărat că machiajul maschează multe defecte și ne ajută să părem mai frumoase, însă mama natură nu minte niciodată!!!
Așa că trebuie să fim conștiente de beneficiile unei rutine de fitness echilibrate: exercițiile fizice regulate va pot modifica corpul astfel încât hainele va vor veni mai bine, veți scădea în greutate, tonusul muscular se va îmbunătăți, iar celulita și anumite afecțiuni cronice vor începe să dispară.
Dar există și alte consecințe ale activității fizice, care merită menționate. Beneficiile sportului asupra frumuseții fetei:
1. prin sport, pielea ta va deveni mai moale, mai curată și mai tânăra. Exercițiile fizice te fac să transpiri, eliminând astfel toxinele acumulate în corp din cauza factorilor externi (poluarea aerului, cosmetice, mâncare nesănătoasă, fumatul activ sau pasiv) și lăsându-ți pielea moale, curată și tânără.
2. Sportul stimulează producerea de colagen, ajutând la prevenirea acneei. Colagenul este o proteină din celulele pielii, care face că această să arate suplă și tonifiata. Producția lui scade pe măsură ce îmbătrânim, dar sportul o poate stimula din nou, stopand procesul de ridare a pielii.
3. Stresul declanșează hormonii responsabili pentru acnee, dar îl putem combate cu succes tot prin sport, prevenind astfel apariția acesteia.
4. Activitatea fizică nu ne va putea schimbă vârsta biologică, dar ne poate îmbunătăți sănătatea până în punctul în care ne vom simți mai tineri decât suntem.
5. Exercițiul fizic regulat menține pielea moale și strălucitoare. Cercetătorii de la Universitatea din Ontario au studiat un grup de adulți cu vârste între 20 și 84 de ani și au descoperit că persoanele de peste 40 de ani care fac sport regulat, au o piele mai elastică și mai suplă, similară cu cea a persoanelor între 20 și 30 de ani.sănătate ten Paulină Buldumea Echipa de cercetare a raportat că diferența nu este legată de expunerea la soare (care duce la o îmbătrânire mai rapidă a pielii), ci mai degrabă cu exercițiile fizice, care creează anumite substanțe ce fac că îmbătrânirea pielii să fie mai lentă.
6. În același sens, exercițiile fizice încetinesc îmbătrânirea celulelor, în modul cel mai concret: telomerii, formațiuni situate la capătul fiecărui cromozom, devin mai scurți pe măsură ce îmbătrânim, dar studiile recente au descoperit o legătură între exercițiile fizice regulate și prelungirea telomerilor, sugerând că acestea ne fac să trăim mai mult.
Un antrenament este că o băutură energizantă, care-ți creează o stare de bine și te face să te simți mai plin de viață, făcând că sarcinile de zi cu zi să fie mai puțîn obositoare și să necesite mai puțîn efort.
Sportul te înfrumusețează din toate punctele de vedere, atât pe interior cât și la exterior.
Sănătatea interioară (fizică și psihică) se vede la exterior.
6 Beneficii Ale Sportului Pentru Un Ten Sănătos 1

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont