Cu toții avem culori preferate și culori pe care nu le avem prea mult la suflet. Știm și că ele reprezintă stări sau emoții, sau ne caracterizează personalitatea. Roșu e pasional, galbenul e pozitiv, rozul e jucăuș, și tot așa. Dar culorile nu sunt doar frumoase, ele sunt și foarte “inteligente”.
În machiaj, culorile te pot ajută să maschezi că prin minune unele imprefectiuni incăpătanate, care nu se acoperă oricât de mult produs ai folosi. Haide să vedem împreună ce vraja știe fiecare culoare!
Dacă îți aduci aminte de la orele de desen teoria culorilor complementare, vei înțelege care este principiul fundamental al bazei de machiaj corector. Prin urmare:
– Baza de machiaj verde acoperă roșeață. Folosește-o în zonele unde ai astfel de probleme, cum ar fi zona nasului, zonele cuperozice sau pentru acoperirea coșurilor inflamate.
– Galbenul estompează roșeață de pe tenurile închise la culoare, roseate care are o tentă movulie pe astfel de tenuri.
– Primer-ul roz neutralizează pielea măslinie și conferă luminozitate, lăsând fața fresh și strălucitoare.
– Primer-ul lila este folosit pentru tenul cu tentă galben – gri.
– Movul și albastrul împrospătează tenul tern, cenușiu/ sunt foarte bune pentru machiajul lifting.
– Pentru cearcăne, avem de ales între galben, portocaliu și “piersică”
Cu ajutorul corectorului colorant, vei masca imperfecțiunile mult mai ușor și vei evita supraîncărcarea tenului (cakey foundation). Folosind corect culorile, look-ul tău final va fi îmbunătățit considerabil, fără prea mult efort. Efectul culorilor corectoare este subtil și eficace, iar cei din jurul tău cu siguranță vor observă că arăți mai bine, fără să se prindă care este motivul.
Culorile mai știu și alte trucuri, pe care o să le dezvăluim într-un articol viitor, despre cum să îți alegi fondul de ten în funcție de tonul și subtonul pielii.
Stay tuned!
Badin
Nu pot sa va multumesc suficient pentru postare. Astept cu nerabdare sa citesc mai multe. Rece.