Majoritatea ingredientelor din produsele cosmetice sunt deja cunoscute și folosite de zeci de ani, ceea ce înseamnă că testarea lor nu ar mai fi necesară.

Nici ingredientele care nu sunt consacrate, nu sunt mereu o scuză pentru testarea pe animale. Testarea în vitro (în laborator) sau pe voluntari, sunt alternative care ar putea fi folosite în majoritatea cazurilor.
De ce totuși se mai folosește metodă testării pe animale?

Un răspuns ar fi: pentru că este mai ieftin. Bineînțeles, lăcomia marilor companii nu are granițe… Tratamentul plin de cruzime la care sunt supuse animalele în laborator (uneori acestea sunt chiar omorâte la finalul testelor) nu trebuie să interfereze cu profitul.

Din fericire există organizații precum PETA care lupta pentru apărarea animalelor. În UE, testarea pe animale este interzisă din anul 2004, mai puțîn în cazul dermatocosmeticelor, care încă au dreptul prin lege să facă astfel de teste.

Arta Sprâncenelor

Un caz particular îl reprezintă China, unde testarea pe animale este obligatorie. Astfel, produsele cosmetice comercializate în spațiul lor, chiar și cele importate din zone unde testarea este interzisă, trebuie să fie testate pe animale. În UE, legea sună cam așa: interzisă testarea pe animale, mai puțîn dacă legea o cere. Mințile luminate ale business-ului nu au stat pe gânduri, folosind acest lucru în avantajul lor. Astfel, multe din marile companii europene își comercializează produsele și în China, “impuscand doi iepuri dintr-o dată”. Pe ambalajul produsului va scrie: nu testăm pe animale, mai puțîn dacă legea o cere. Rezultă că aceste companii își pot desfășura în voie testările pe animale, fără să le fie afectată prea mult imaginea. Deci atenție dacă vedeți această frază pe produsele unei companii care comercializează și în China!

Câteva din brand-urile populare, care încă testează pe animale sunt: Estée Lauder, L’Oreal, MAC, Benefit, Lancôme, Make Up For Ever, Maybelline, NARS, Chanel, Armani, Sephora, Dior, Guerlain, Avon.

O lista completă și actualizată constant a brand-urilor care testează pe animale poți găsi pe site-ul PETAhttps://secure.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdonttest.pdf

Frumusețea nu înseamnă cruzime 1

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont