Majoritatea ingredientelor din produsele cosmetice sunt deja cunoscute și folosite de zeci de ani, ceea ce înseamnă că testarea lor nu ar mai fi necesară.

Nici ingredientele care nu sunt consacrate, nu sunt mereu o scuză pentru testarea pe animale. Testarea în vitro (în laborator) sau pe voluntari, sunt alternative care ar putea fi folosite în majoritatea cazurilor.
De ce totuși se mai folosește metodă testării pe animale?

Un răspuns ar fi: pentru că este mai ieftin. Bineînțeles, lăcomia marilor companii nu are granițe… Tratamentul plin de cruzime la care sunt supuse animalele în laborator (uneori acestea sunt chiar omorâte la finalul testelor) nu trebuie să interfereze cu profitul.

Din fericire există organizații precum PETA care lupta pentru apărarea animalelor. În UE, testarea pe animale este interzisă din anul 2004, mai puțîn în cazul dermatocosmeticelor, care încă au dreptul prin lege să facă astfel de teste.

Arta Sprâncenelor

Un caz particular îl reprezintă China, unde testarea pe animale este obligatorie. Astfel, produsele cosmetice comercializate în spațiul lor, chiar și cele importate din zone unde testarea este interzisă, trebuie să fie testate pe animale. În UE, legea sună cam așa: interzisă testarea pe animale, mai puțîn dacă legea o cere. Mințile luminate ale business-ului nu au stat pe gânduri, folosind acest lucru în avantajul lor. Astfel, multe din marile companii europene își comercializează produsele și în China, “impuscand doi iepuri dintr-o dată”. Pe ambalajul produsului va scrie: nu testăm pe animale, mai puțîn dacă legea o cere. Rezultă că aceste companii își pot desfășura în voie testările pe animale, fără să le fie afectată prea mult imaginea. Deci atenție dacă vedeți această frază pe produsele unei companii care comercializează și în China!

Câteva din brand-urile populare, care încă testează pe animale sunt: Estée Lauder, L’Oreal, MAC, Benefit, Lancôme, Make Up For Ever, Maybelline, NARS, Chanel, Armani, Sephora, Dior, Guerlain, Avon.

O lista completă și actualizată constant a brand-urilor care testează pe animale poți găsi pe site-ul PETAhttps://secure.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdonttest.pdf

Frumusețea nu înseamnă cruzime 1

6 Replies to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

 1. Andreea

  Este minunat cum produsele naturale Kodi Professional ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si radiant! Hidratarea corecta, cu produse de hidratare profesionale, va va oferi cu siguranta un ten hranit si sanatos in care sa va bucurati pe deplin!

  Răspunde
 2. Andreea

  Potrivit pentru toate femeile care doresc sa-si schimbe nuanta sprancenelor lor, desi nu este recomandata pentru cei cu pielea mai inchisa. Conform Loriana Marin – Brow Artist, cea mai buna modalitate de a obtine cele mai bune rezultate este sa consulti un specializat in decolorare sprancenelor.

  Răspunde
 3. Eug

  Felicitari pentru aceasta postare informativa despre procedura de laminare a sprancenelor! Acest lucru ofera o perspectiva clara asupra unui tratament care devine din ce in ce mai popular intre persoanele care isi doresc un look mai definit si mai pufos la sprancenele lor. Mult succes in continuare cu aceasta frumoasa pasiune!

  Răspunde
 4. Adv

  Impresionant! Apa termala prezinta o multitudine de beneficii si poate fi folosita in mai multe moduri variate! Aceasta rica varietate de produse vine cu una cu adevarat concluzie: apa termala poate beneficia diferiti tipuri de piele si poate ajuta la ingrijirea acesteia intr-un mod eficient si fiabil.

  Răspunde
 5. Mogu

  Foarte interesant material! Îmi place modul în care ai analizat potențialul culorii Viva Magenta și l-ai redat astfel încât oricine citește ar putea înțelege cum poate ea să intre în garderoba sau machiajul lor. Se vede că m-ai informat și mi-ai îmbogățit cunoștințele despre cel mai nou trend în domeniul culorii! Mulțumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont