Se spune că cearcănele le stau bine doar îndrăgostiților și poeților, dar nici acestora nu li se scuză tot timpul.

Dacă ai încercat vreodată să te machiezi fără să îți acoperi cearcănele, cu siguranță te-ai întrebat de ce au un impact vizual atât de puternic. Neacoperite, cearcănele lasă impresia unui chip obosit, dar asta nu este tot – cearcănele sunt un fel de machiaj ombre inversat, făcând ochii să pară mai căzuți și șterși.

Cauzele cearcănelor sunt foarte diverse și nu se limitează la stres, vârstă sau lipsa somnului. Ele mai pot fi ereditare sau cauzate de alergii, expunere excesivă la soare, alimentație dezechilibrată, consum excesiv de sare sau lipsa unor anumite vitamine.

Majoritatea măsurilor pe care le poți lua sunt simple și țîn de un stil de viață sănătos: protejează-te de soare, dormi cel puțîn 8 ore pe zi, consumă multă apă și alimente sănătoase. Încearcă o dietă “verde”, bogată în broccoli, spanac și alte legume și fructe care conțin fier sau vitamina K. Dacă cearcănele tale sunt umflate, atunci trebuie să știi că una din principalele cauze este retenția de apă, care poate fi combătută prin consumul limitat de sare.

Arta Sprâncenelor

Dacă cearcănele tale sunt foarte deranjante, consulta un medic, pentru că uneori ele pot fi cauzate de probleme ale ficatului sau alte probleme medicale, precum și de anumite medicamente vasodilatatoare.

Cearcănele foarte vzibile pot fi înlăturate prin tratamente estetice realizate în saloane cosmetice sau cabinete medicale. Aceste tratamente pot fi chirurgicale – blefaroplastie inferioară sau nechirurgicale – cu grăsime proprie sau acid hialuronic.

Eyepatch-urile sunt o altă soluție pentru a înfrumuseța aspectul pielii din jurul ochilor. Aceste măști tratează ridurile fine și te pot ajută să scapi de neplacutele cearcăne.

Machiajul este cea mai sigură și rapidă metodă prin care poți scapă de cearcăne. Fii pe faza, pentru că în următorul articol îți voi prezența topul anticearcanelor mele favorite.

Cum scapi de cearcane? 1

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont