Ce trebuie să știm despre sprâncene? 1
– Make-up Artist & Trainer

Se știe dintotdeauna că pe lângă rolul protector pe care îl au asupra ochilor, sprâncenele pot descrie personalitatea unei femei, în funcție de forma naturală pe care o au sau de felul cum sunt pensate!

De asemenea, sprâncenele sunt cele care îți pot „da de gol” starea sau trăirile deoarece contribuie foarte mult la mimica și expresivitatea chipului.

Viziunea mea asupra sprâncenelor este una simplă: îmi plac sprâncenele cât mai naturale, însă conturate frumos și corect, astfel încât să descrie cu succes personalitatea fiecărei femei care îmi trece pragul.

Trebuie să știți însă câteva aspecte esențiale atunci când decideți sa vă schimbați forma sprâncenelor:

Apelați ÎNTOTDEAUNA la profesioniști și doar după ce ați analizat lucrările acestora și sunteți sigure că brow artistul respectiv cunoaște foarte bine tehnica de pensat, are viziune, folosește doar produse de calitate și mai ales STERILIZEAZĂ și DEZINFECTEAZĂ ustensilele.

Ce trebuie să știm despre sprâncene? 2

Este foarte important să aveți răbdare și înainte de a vă dori sau imagina o nouă formă a sprâncenelor, să le lăsați o perioadă să se regenereze. Firul din sprânceană are nevoie chiar și de 6 luni pentru a se regenera, în funcție de  structura acestuia sau chiar de tipul de piele!

Un prim pas în regenerare este acela de a fi mai atente cum și cu ce vă machiați sau demachiați sprâncenele, cum vă ștergeți pe față sau cum dormiți! Toate acestea pot afecta și întârzia regenerarea dacă le realizați agresiv!

Psihicul – și cu el trebuie să lucrați, mai ales dacă sunteți obișnuite să pensați orice fir apărut nou care nu se încadrează în formă, încercați ca în acest proces, să nu vă mai uitați atent în oglindă la fiecare fir de păr apărut!

Aruncați pensetele și forfecutele, astfel nu veți mai fi tentate sa întârziați procesul de creștere! Faptul că firele de păr sunt smulse sau tunse în exces ori greșit poate afecta de asemenea regenerarea sprâncenelor și poate împiedica brow artistul să le așeze uniform pentru o formă simetrică sau în concordanță cu trăsăturile feței.

Ce trebuie să știm despre sprâncene? 3

Recomand ca pe perioada regenerării, să masați în fiecare seara zona arcadei, cu mișcări ușoare și lejere, puteți chiar sa va folosiți de un ulei atunci când faceți asta, pentru a facilita și mai mult procesul. Există multe persoane ale căror sprâncene au încetat subit să mai crească după un pensat realizat incorect, însă prin acest masaj ușor, puteți stimula zona și puteți “pune sângele în mișcare” (aici este o întreagă poveste pe care am să v-o împărtășesc în edițiile viitoare!)

Nu aveți așteptări de la prima ședință..eu urmăresc mereu să schimb ceva în și mai bine și niciodată nu mă mulțumesc cu puțin! Sprâncene pline sau cu formă frumoasă putem obține după mai multe ședințe de pensat dar, de ce nu, chiar și după o ședință în cazul în care clienta chiar are firele crescute uniform, iar forma naturală este plină!

Ce trebuie să știm despre sprâncene? 4

Întotdeauna optez pentru pensatul sau stilizarea sprâncenelor în poziția șezut cu privirea dreaptă, de preferat în oglindă sau la maxim 1 m distanță de clientă, astfel pot observa cel mai bine eventualele asimetrii ale sprâncenelor și îmi pot imagina cel mai corect o pereche de sprâncene perfecte!

Despre vopsit, laminare, stilizare și alte artificii pe care le putem aplica sprâncenelor, am să vă povestesc în numerele viitoare ale revistei!

Vă îmbrățișez cu drag și cu dorința de a vedea doar sprâncene corect pensate!

Ce trebuie să știm despre sprâncene? 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont