Larisa Boitan este un make-up artist și make-up trainer acreditat în urma absolvirii cursurilor de trainer din Moscova, având la bază studii de pedagogie și psihologie. Cariera sa în domeniul frumuseții a început în urmă cu 16 ani, timp în care a pus bazele a două școli de make-up, în România și în Republica Moldova, recunoscute drept cele mai buni școli în ceea ce privește punerea unor baze solide pentru cei care își încep cariera în domeniul de beauty.
Foarte activă în branșa sa, Larisa Boitan a organizat numeroase seminare cu unii dintre cei mai mari make-up artiști naționali și internaționali, dar și campionate și festivaluri în domeniul frumuseții. Mereu pasionată de noi provocări, actualmente aflându-se în Munchen, Germania, predă cursuri în mediul online, dar și ședințe practice individuale.
Contouring
Corecția feței este o etapă necesară în machiajul zilnic. Poate vă întrebați de ce: fața noastră are umbre, care dispar în urma aplicării fondului de ten. Astfel, fața are un aspect mai uniform, dar devine mai plată și mai mare. Este necesar să se restabilească, urmând linia acelorași umbre în cazul unor fețe armonioase, sau crearea altora în cazul în care dorim să schimbăm forma feței.
Cu ajutorul contouring-ului putem realiza următoarele: conturarea și accentuarea pomeților, reducerea unei frunți mari, a unui nas larg sau mare, conturarea linei maxilarului, crearea unor buze cu mai mult volum și a unor ochi mai expresivi și luminoși. Astfel, putem înșela natura, folosind conturing-ul drept truc de corecție, fără a folosi bisturiul.
Corecția feței poate fi făcută: din fonduri de ten (o nuanță, sau două mai închise), din corectoare integrate în palete de contouring sau în stick, pudre compacte de corecție, farduri mate maro, creioane și tinturi maro, în cazul detaliilor mai mici. Toate aceste produse trebuie sa fie mate, mai puțin iluminatorul, singurul care poate fi satinat sau sidefat.
Pașii care trebuie urmați pentru realizarea corecției feței:
Pasul 1: Aplicați fondul de ten pe toată fața, mixați-l bine pe bărbie și linia maxilarului, dacă este necesar, aplicați-l si pe gât.
Pasul 2: Folosiți un produs de corecție preferat, cu o nuanță mai închisă decât fondul de ten, și creați-vă o semi-umbră sub osul pometelui. Prin mișcarea pensulei de la ureche spre colțul gurii, se realizează subțierea feței. Dacă se dorește crearea unei fețe mai rotunde, mișcarea va fi de la ureche către coltul nasului, folosind mișcări mai curbate.
Pasul 3: Se utilizează un produs cu o nuanță mai închisă decât cel de corecție (doua nuanțe mai închisă decât fondul de ten) și se aplică folosind o pensula mai mică, in interiorul semi-umbrei realizate înainte, pentru a crea mai multă profunzime.
Ponturi:
- Dacă ați obținut o conturare prea stridentă, puteți diminua efectul folosind o pudră pulbere peste zona de corecție.
- Dacă doriți să intensificați efectul obținut, puteți dubla cu pudre compacte.
Pasul 4: Pe completarea look-ului, folosiți un iluminator pe locul cel mai înalt al pometelui.
Contouring-ul trebuie realizat în ton cu tipul de make-up pe care dorim să îl obținem. Pentru un machiaj mai strident, acesta va fi și el mai pronunțat, iar pentru un look mai natural, corecția va fi mai ușoară.