Cum să alegi pudra perfectă? 1
– Make-up artist

Pudră pulbere, pudră compactă, pudră translucidă, pudră colorată, pudră de orez… Atâtea opțiuni și totuși atât de puține informații pe piață despre acest produs magic.

Pudra de fată nu este unul dintre cele mai incitante produse de make-up, dar este cu siguranță unul dintre cele mai importante. Pe lângă că oferă machiajului un aspect finit, îl face să reziste mai mult și să arate impecabil chiar după o zi agitată.

Cum alegem pudra perfectă?

Prima întrebare pe care trebuie să v-o puneți este: Ce îmi doresc să obțin de la acest produs?

Matifiere, o mai buna rezistență a machiajului, strălucire, uniformizarea culorii tenului, minimizarea porilor, etc. Există o multitudine de branduri care vă oferă toate aceste lucruri într-un singur produs, dar adevărul este că, pentru a descoperi produsul ideal, trebuie să știți câteva noțiuni de bază și ulterior să testați cât mai multe, pentru a-l descoperi pe THE ONE.

Noțiuni de bază pe care trebuie să le știți în momentul în care începeți căutările:

Pudră Compactă sau Pudră Pulbere

Pudra Compactă poate să încarce mai mult tenul (depinzând de modul în care este aplicată) oferă o acoperire mai mare și o finisare mată. Ea conține mai multe uleiuri decât pudra pulbere, astfel având o acoperire mai bună petelor și oferind o culoare uniformă tenului.

Pudra pulbere este mult mai diafană și mai ușoară decât pudra compactă. Ea sigilează consistența umedă a fondului de ten, făcându-l să reziste mai mult. Acest tip de pudră este recomandat mai ales persoanelor care au tenul cu tendințe de îngrășare.

Pudră colorată sau Pudră translucidă

Pudra colorată poate îmbunătăți sau schimba culoarea fondului de ten, oferă o mai bună acoperire și ajută la uniformizarea culorii pielii.

Pudra translucidă este perfectă pentru netezirea texturii inegale a pielii, cum ar fi: cicatrici, pori vizibili, umflături, semne acneice, riduri, etc.

Tenul sensibil și cu imperfecțiuni

Cred că cea mai mare problemă pe care am întâlnit-o la persoanele care doresc să își aleagă o pudră de față dar se confrunta cu tot felul de denivelări ale tenului (chit ca vorbim de cicatrici, acnee, riduri sau pori măriți) este: ce pudră trebuie să folosesc pentru a nu-mi încărca tenul și a nu-l face să arate mai matur decât este?!

Când vine vorba de un astfel de ten, cea mai bună alegere din punctul meu de vedere este o pudră ușoară, translucidă, preferabil o pudră din orez.

Pudra de orez este naturală, are o formulă foarte ușoară și fină și nu încarcă tenul. Folosită în mod adecvat ea netezește pielea, oferindu-i luminozitatea și matifierea de care are nevoie, fără să usuce tenul sau să creeze aspectul de ten obosit. Acoperă porii, ridurile și micile cicatrici fără a le încărca, lăsând tenul sa respire și oferindu-i un aspect neted si luminos.

Vă voi prezenta aici câteva variante de pudre pe care eu personal le-am încercat și care s-au potrivit ca o mânușă tipului meu de ten (plin de cicatrici, cu pori măriți și cu tendințe de îngrășare):

  • KODI Rice Powder – minunată pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru tenul matur sau/și cu cicatrice. Nu încarcă tenul și îi oferă un aspect mat și neted.

Cum să alegi pudra perfectă? 2

  • GIVENCHY Prisme Libre Mat-Finish & Enhaced Radiance Loose Powder – formată din patru culori perfecte pentru corecția de nunață a tenului. Oferă un aspect de strălucire și luminozitate tenului.

Cum să alegi pudra perfectă? 3

  • NYX High Definition Studio Photogenic – perfectă pentru tenul gras, oferă un aspect mat și neted.

Cum să alegi pudra perfectă? 4

  • HUDA BEAUTY Easy Bake Loose Powder – este o pudră colorată, folosită în special pentru baking și corecția de culoare. În cazul în care achiziționați o astfel de pudră, vă sfătuiesc să alegeți o nuanță apropiată tenului dumneavoastră.*

Cum să alegi pudra perfectă? 5

*aplicată în exces, poate încărca tenul.

Este mai mult decât clar că în ziua de astăzi există o varietate imensă de produse de make-up, pentru toate buzunarele. Așa că, sfatul meu este să nu uitați să vă distrați atunci când vă machiați!

Cum să alegi pudra perfectă? 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont