Pentru că suntem în perioada izolării şi cu siguranţă ne plictisim sau pur şi simplu iubim prea mult produsele de beauty, una dintre activitățile cu care ne umplem timpul este machiajul.
Dar, demachierea cu apă şi săpun este contraindicat deoarece dăunează tenului şi îl împinge spre îmbătrânirea prematură, din cauza clorului din apă, a calcarului și a substanțelor din compoziția săpunului.
În cazul în care demachiantul vi s-a terminat sau v-aţi săturat să folosiți demachiante comerciale, vă oferim câteva sfaturi pentru o demachiere cu produse naturale, pe care le găsiţi în casă.
Uleiul de migdale – este recomandat în special pentru demachierea ochilor, deoarece conţine vitaminele A, E si F care hidratează foarte bine dar şi protejează pielea de razele UV.
Uleiul de piersică – demachiază foarte bine fondul de ten şi eyelinerul în timp ce hidratează pielea.
Uleiul de măsline – se foloseşte pentru pielea uscată şi foarte sensibilă. Conţine Omega3 şi vitamia E. Curaţă foarte bine şi hidrateaza pielea.
Uleiul de susan – este recomandat pielii foarte sensibile. Cu acest ulei ne putem demachia tenul, dar îl putem folosi şi ca produs de îngrijire şi hidratare a pleoapelor.
Uleiul de ricin – este foarte bun demachiant pentru persoanele cu tenul gras deoarece reglează PH-ul şi elimină impurităţile.
Uleiul de avocado – este recomandat pentru tenul sensibil, conţine acizi graşi şi aminoacizi. Acest ulei este foarte bun pentru prevenirea îmbătrânirii premature a tenului.
Uleiul de cocos – tonifiază pielea şi o hidratează în acelaşi timp. Este recomandat pentru tenul sensibil şi uscat.
Nu uitați, alegerea unui ulei este un compromis ce nu trebuie făcut pentru o perioadă lungă de timp. Alegerea unui demachiant si a unei ape micelare cu o formulă corectă, fără parfum, alcool sau uleiuri esențiale, este alegerea cea mai bună cand vorbim despre produse de curățare a feței.
Badin
Nu pot sa va multumesc suficient pentru postare. Astept cu nerabdare sa citesc mai multe. Rece.