Epilarea cu zahăr 1
– Cosmetician

Îndepărtarea părului de pe corp o făceau deja oamenii cavernelor! Sună incredibil, nu-i așa? Dar, arheologii arată că acum 20 de mii de ani își rădeau barba, folosind pietre șlefuite sau scoici. Un pic mai târziu, cu aproximativ 6000 de ani în urmă foloseau epilarea cu rășină cu adaos de gudron.

Eliminarea părului cu pastă de zahăr vine din Orientul Mijlociu.

Primele rapoarte cu privire la îndepărtarea părului de către femei provin din cele mai vechi civilizații din Mesopotamia, Egipt si Grecia. Egiptenii deveniseră adevărați maeștri în îndepărtarea părului. Atât bărbații, cât și femeile își epilau capetele și purtau peruci pentru a fi protejați împotriva infecțiilor și dezvoltarea bacteriilor într-un climat atât de cald. Acest tratament a devenit chiar o parte din ceremonia de nuntă. Cu o noapte înaintea ceremoniei, femeile își îndepărtau părul de pe întregul corp (inclusiv părul de pe cap și sprâncenele), deoarece corpul neted era un semn de respect față de soțul ei. Chiar și sclavii de la curtea Faraonului erau obligați să își elimine părul.

Zahărul este folosit pentru îndepărtarea părului de secole.

Până în prezent a fost și este cea mai populară metodă de îndepărtare a părului nedorit in Orientul Mijlociu. Femeile din țările arabe de astăzi participă la reuniuni lunare la care fiecare își epilează trupul. Această zi este considerată ca o sărbătoare, iar îndepărtarea părului cu zahăr este văzută ca un ritual.

De-a lungul timpului, au început să apară noi metode de îndepărtare a părului, cum ar fi aparatele de ras, ceara, electroliza, laserul. Cu toate acestea, în ultimii ani, se observă o revenire rapidă la metodele cele mai natural și mai puțin invazive pentru piele.

Fazele de creștere ale firului de păr:

 • ANAGENA – acoperă 85% din păr. Este faza de creștere activă, care poate dura luni la părul de pe extremități (4-6 săptămâni) părul de pe picioare și ani (până la 6 ani), în cazul părului de pe cap. Acesta este cel mai bun moment pentru îndepărtarea părului nedorit, deoarece foliculii de păr sunt în această fază combinată;
 • Faza de tranziție CATAGENA – părul se oprește din creștere, este dezactivat, iar foliculul pilos începe să se diminueze;
 • TELOGENA – sunt cca. 10-15% din fire. Aceasta este ultima fază a creșterii părului. Foliculul pilos intră în repaus, iar părul este mort, apoi cade în mod automat. Îndepărtarea părului în acest stadiu este cel mai eficient, deoarece părul nou este format deja în nucleu. În plus, se distinge și o faza de tranziție, părul mesanagen – nu a fost eliminat din foliculul pilos în faza telogen, rădăcina noului păr a fost deja dezactivată și a format nucleul părului nou. Structura firului de păr nou poate împinge părul vechi odată cu creșterea. Se pot observa apoi, uneori, două tulpini de la un singur fir de păr.

Epilarea cu zahăr 2

10 Avantaje ale epilării cu pasta de zahăr

 1. Este un produs 100% natural!

Ingredientele naturale sunt fundamentale cosmeticelor din secolul XXI. Zahărul este un conservant natural, prevenind astfel în mod eficient dezvoltarea bacteriilor în pastă, nefiind necesară adăugarea substanțelor chimice inutile.

 1. Mai puțin păr rupt!

Pasta de zahăr, spre deosebire de ceară, se întărește în straturi și pătrunde în firul de păr și sub folicul, făcând părul mai flexibil în timpul extracției, astfel încât să fie ușor de îndepărtat împreună cu pasta și în direcția de creștere naturală.

 1. Mai puțin păr crescut sub piele!

Spre deosebire de epilarea cu ceară, părul este îndepărtat în direcția lui naturală de creștere, astfel încât pasta nu afectează canalul foliculului pilos.

 1. Epilarea produce mai puțină iritare!

După îndepărtarea părului cu pasta de zahăr, pielea este mult mai mătăsoasă. Pielea este mult mai fină la atingere și mult mai puțin iritată decât la epilarea cu ceară.

 1. Igiena și confort!

Pasta de zahăr nu lasă un sentiment neplăcut, vâscos pe piele.

 1. Pasta este foarte economică!

Cu o cantitate foarte mică de pastă, poți epila întregul corp.

 1. Îndepărtează chiar și părul foarte scurt!

Atunci când pasta este aplicată, este separată de o ușoară sudoare, reactiv normală a glandelor sudoripare, astfel încât pasta de zahăr nu se lipește într-o asemenea măsură ca ceara, prin urmare aplicarea pastei poate fi repetată de mai multe ori în același loc, fără a deteriora epiderma.

Persoanele foarte brunete, cu o pilozitate excesivă și firul gros (așa numita “pilozitate italiană”) pot fi cei mai fericiți clienți – nu trebuie să aștepte până când firele ajung la o lungime corectă. Pasta poate face față chiar și unor fire de 2-3 mm.

 1. Siguranța crescută – mai puțin risc de infecție!

Zahărul previne dezvoltarea bacteriilor pentru că este un conservant natural și reduce riscul infecțiilor încrucișate care sunt cu risc ridicat la ceară (recipientul de ceară ajută la înmulțirea bacteriilor).

În locurile deosebit de sensibile pentru epilare, adică axile și zona inghinală, de multe ori apar sângerări ale foliculului de păr. Ceara depilatoare expune clientul la infecții foarte grave, mai ales locale, de multe ori foliculita. Pasta de zahăr poate elimina această problemă.

 1. Durerea scade la aproximativ jumătate!

Primul factor care provoacă senzația de durere este iritarea receptorilor de durere situați în foliculul pilos. Pasta de zahăr este mai puțin dureroasă pentru că smulgerea firelor de păr se face în conformitate cu direcția lor naturală de creștere, care nu afectează foliculul pilos și receptorii de durere conținuți, ca în cazul epilării cu ceară.

Al doilea factor responsabil de durere în timpul epilării este stimularea receptorilor localizați imediat sub piele. Pasta nu se lipește de piele cu celulele vii (deoarece acestea sunt umede, iar zahărul este ușor solubil în apă), ceara dimpotrivă. Fiecare smulgere cu ceară aduce atingere în mod semnificativ la nivelului pielii, cauzând durere. În cazul pastei de zahăr, acest factor nu este dureros deloc.

 1. Modalitate rapidă și eficiența de îndepărtare a părului!

Suntem conștienți de faptul că inițial îndepărtarea părului cu pasta de zahăr poate părea o pierdere de timp. Mulți dintre voi vor pune cu siguranță întrebarea: “de ce sunt atât de obosit? Aceasta îndepărtare a părului este atât de plictisitoare!”

Pasta de zahăr este o revoluție în îndepărtarea părului!

Informații interesante:

Zahărul este un conservant natural. În China se adaugă la carne, dând gustul distinctiv, dulce din bucătăria chinezească.

Cum este posibil ca zahărul sa fie antibacterian, când din copilărie ni s-a spus că acesta este un teren propice pentru drojdie și bacterii de degradare? Poate că, tocmai asta este secretul. Drojdiile produc antibiotic și blochează dezvoltarea bacteriilor carnivore care împiedică vindecarea rănilor. Multe soluții foarte concentrate au capacitatea de a penetra prin membrana osmotică. Ele sunt astfel capabile să penetreze în celulele bacteriene și, astfel să le ucidă. O astfel de acțiune microbiană are, printre altele, o soluție foarte concentrată de sare sau zahăr.

Pansamentele cu zahăr au fost și sunt utilizate în tratamentul dificil de a vindeca răni și arsuri. Chiar și rănile de lungă durată, cum ar fi ulcerele (piciorul diabetic) se dovedesc a fi tratabile sub acțiunea zahărului.

Sursă poze: ro.pinterest.com

Epilarea cu zahăr 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont