How to… când vine vorba de ten 1
– Make-up artist

Pielea este stratul de țesut exterior, de obicei moale și flexibil, care acoperă corpul unui animal vertebrat și are trei funcții principale:

  • protecție
  • reglare
  • senzație.

Tenul (cât și pielea corpului) se împarte în 4 mari categorii:

  1. Normal
  2. Uscat
  3. Uleios
  4. Mixt

Tipurile de ten și cum le putem identifica

Cea mai bună și indicată metodă pentru a identifica ce tip de ten avem este și va rămâne întotdeauna vizita la un medic specialist, dermatolog. El ne va putea da cele mai bune și corecte informații când vine vorba de tipul de ten și eventuale tratamente – dacă sunt necesare.

  1. Tenul normal

Tenul normal se referă la acel tip de piele echilibrată, care nu este nici prea uscată nici prea uleioasă și care are o circulație sangvină bună. Termenul științific pentru acest tip de ten este: eudermic.

Cum identificăm tenul normal?

Există mai multe caracteristici ale acestui tip de ten, dar cele mai importante sunt următoarele:

  • Pori fini
  • Circulație sangvină bună
  • Textură fină și catifelată la atingere
  • Erupții puține sau deloc
  • Lipsa petelor
  • O culoare rozalie și sănătoasă
  • Zona T (frunte, bărbie și nas) poate fi puțin uleioasă, dar sebumul și umiditatea sunt echilibrate
  1. Tenul uscat

Termenul de „uscat” este folosit pentru a descrie acel tip de ten care produce mai puțin sebum decât tenul normal. Ca urmare a acestei lipse de sebum, pielii uscate îi lipsesc lipidele de care are nevoie pentru a menține umezeala și pentru a construi un scut protector împotriva factorilor externi. Termenul științific pentru acest tip de ten este: xeroza.

În cele mai multe cazuri, pielea uscată este determinată de factori externi cum ar fi vremea sau umiditatea scăzută a aerului, dar poate fi determinată și de factori interni cum ar fi lipsa unei hidratări adecvate.

Cum identificăm tenul uscat?

Există 3 tipuri de ten/piele uscată:

  • Pielea ușor uscată– care este fragilă, aspră și poate avea un aspect ușor matifiat. Elasticitatea acestui tip de piele este scăzută.
  • Pielea uscată– care este caracterizată printr-un aspect dur și pătat (îmbătrânit prematur), o senzație de strângere și posibile mâncărimi și descuamări ușoare.
  • Piele extrem de uscată– care de obicei se găsește pe anumite zone ale corpului cum ar fi: mâini, picioare, coate și genunchi și care este predispusă la rugozități, calusuri, mâncărimi frecvente și fisuri. De cele mai multe ori acest tip de piele este întâlnit la persoanele vârstnice.
  1. Tenul uleios

Termenul de „uleios” este folosit pentru a descrie acel tip de ten cu o producție crescută de sebum, numită și seboree. Această supra-secreție de sebum este declanșată atât de modificări și dezechilibre hormonale cât și de stres, medicamente și cosmetice neadecvate care pot facilita apariția comedoanelor (punctelor negre).

Cum identificăm tenul uleios?

Există mai multe caracteristici ale acestui tip de ten, dar cele mai des întâlnite sunt următoarele:

  • Aspect gras
  • Pori mari și deschiși
  • Apariția multor puncte negre și albe
  • Piele mai groasă și palidă
  • predispoziție la erupții ale pielii și acnee
  1. Tenul mixt

În cazul acestui tip de ten, pielea obrajilor diferă de cea a zonei T(frunte, bărbie și nas).

Cum identificăm tenul mixt?

Tenul mixt este destul de ușor de identificat după următoarele trăsături:

  • Zona T uleioasă și obraji normali sau uscați
  • Pori măriți în zona T, care pot conține unele impurități
  • Predispoziție la erupții ale pielii mai ales în zona T

How to… când vine vorba de ten 2

Cum să ne îngrijim corespunzător pielea și tenul?

Când vine vorba de modul în care fiecare dintre noi își îngrijește propria piele și propriul ten, găsim zeci și sute de metode și variante prin care putem îngriji cel mai mare organ al corpului. Dar ce este extrem de important de reținut este că, indiferent cât de multă atenție dăm la exterior, toate problemele sau soluțiile vin întâi din interior. De aceea un rol foarte important în sănătatea pielii îl au lucruri extrem de simple ca: o bună hidratare, un stil de viață activ și sănătos, o alimentație naturală și adecvată fiecărui organism și nu în ultimul rând odihna.

Odată ce stăpânim aceste 4 reguli simple și de bun simt și în cazul în care nu suferim de probleme grave cu tenul, putem spune că pentru a fi strălucitoare/strălucitori și a avea un ten sănătos, avem nevoie să introducem 3 pași extrem de importanți în rutina noastră:

  • Să hrănim tenul din exterior la interior. Crema de față este un MUST HAVE pentru orice tip de ten și ajută pielea să fie hidratată, sănătoasă și strălucitoare
  • Să ne protejăm tenul de razele solare. Protecția solară este o necesitate pentru întreținerea generală a sănătății pielii. Expunerea directă la soare duce la îmbătrânirea prematură a tenului, apariția ridurilor și a petelor întunecate.
  • Curățarea adecvată a tenului înainte de a ne culca. Că vorbim de înlăturarea machiajului sau de o simplă curățare a tenului după o zi lungă, acest pas este vital pentru a avea tenul la care toți visăm.

Nu sunt specialistă în dermatologie și nu voi susține niciodată acest lucru, dar în ultimii 5 ani am învățat extrem de multe despre piele, ten și cum le putem păstra sănătoase, frumoase și hidratate. Iar când vine vorba de un ten sănătos și frumos toți ne ducem cu gândul automat la tenul impecabil al coreenilor. De aceea, ce veți citi în continuare este rutina mea zilnică pentru un ten impecabil, rutină împrumutată de la Regii Pielii Frumoase.

10 pași către un ten sănătos

Pasul 1: Folosiți un demachiant pe bază de ulei

Primul pas al acestui regim coreean de îngrijire a pielii implică utilizarea unui produs de curățare pe bază de ulei pentru a îndepărta machiajul și murdăria.

Ce trebuie să știm:

Produsele de curățare pe bază de ulei sunt mai puțin agresive decât un produs de curățare normal și ajută la o îndepărtare mai bună și mai rapidă a produselor water-proof.

Exemplu: Uriage Cleansing Face Oil, Mac CLEANSE OFF OIL

Pasul 2: Curățați din nou

Primul pas îndepărtează toate impuritățile pe bază de petrol. A doua parte implică utilizarea unui produs de curățare cu spumă / pe bază de apă pentru a scăpa de transpirația și murdăria acumulate.

Ce trebuie sa știm:

Este important să utilizam un produs de echilibrare a pH-ului pentru a preveni distrugerea barierei naturale a pielii

Exemplu: Its Tree sensitive balancing cleasing foam, Power 10 Formula cleansing foam

Pasul 3: Exfoliați

Exfolierea înseamnă în esență îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Acest pas va face pielea să pară mai strălucitoare și mai fermă.

Ce trebuie să știm:

Pentru o exfoliere zilnică este EXTREM de important ca produsul ales să fie unul extrem de delicat și să se potrivească tipului nostru de ten.

Pasul 4: Toner

Tonerul este destinat să îndepărteze orice impuritate rămasă pe net și să echilibreze nivelul pH-ului.

Ce trebuie să știm:

Tonerele pe bază de alcool trebuie evitate, acestea având tendința să diminueze uleiul din piele și să o lase uscată.

Exemplu: Benton Aloe BHA, Pyunkang Yul Mist Toner, Cosrx Centella water alcohol-free toner

Pasul 5: Esențe și Seruri

Ce trebuie să știm:

O esență și un ser sunt oarecum asemănătoare, dar totuși diferite. O esență este mai subțire sau mai asemănătoare apei. Este folosită pentru a ajuta la absorbția serurilor, a tratamentelor și a cremelor hidratante. Prin urmare, este un pas pe care îl putem face atât în ​​rutina de dimineață, cât și de cea de seară.

Un ser, pe de altă parte, are consistență mai groasă. Produsele se aplică de la cel mai subțire la cel mai gros (de aceea serurile și tratamentele urmează tonerul și esența). Un ser este mai concentrat și va viza în general o problemă specifică a pielii. Există o serie de seruri diferite, de la cele pentru decolorare, acnee, riduri etc.

Pasul 6: Tratamente

„Tratamentele” sunt opționale și se aplică problemelor pielii, cum ar fi acneea.

Pasul 7: Puneți o masca hidratanta

Măștile de foi sunt înmuiate în ser și conțin vitamine și minerale benefice. De asemenea, sunt extrem de hidratante, lăsându-ți pielea moale și suplă.

Ce trebuie să știm:

Aplicați mască pe față în timp ce o tapați ușor cu degetele. Lăsați-o să acționeze 20-30 de minute.

Exemplu: Master lab – sheet mask, Pig – sheet mask

Pasul 8: Crema de ochi

Pielea din jurul ochilor este de obicei prima care prezintă semne de îmbătrânire. Cremele pentru ochi sunt special concepute pentru a preveni ridurile și a menține pielea hidratată și sănătoasă.

Ce trebuie să știm:

Luați o picătură de mărime unui bob de mazăre a produsului și atingeți-l ușor în piele sub ochi. Nu frecați zona.

Exemplu: Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex, Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado, Benton fermentation eye cream

Pasul 9: Hidratează tenul

Coreenii cred că acest pas este vital pentru blocarea straturilor anterioare.

Exemplu: eu una sunt îndrăgostită de cremele hidratante coreene de la A’Pieu și de cele de la HelloBody – acestea sunt 2 variante de firme extrem de accesibile și calitative.

Pasul 10: Nu uitați de SPF

SPF protejează pielea împotriva razelor UV dăunătoare. O protecție solară cu spectru larg este recomandată pentru a preveni razele UVA și UVB să vă afecteze pielea.

Ce trebuie să știm:

Crema cu SPF nu se folosește în rutina de seară.

Exemplu: A’Pieu sun cream with SPF, Cosrx Aloe soothing sun cream. Așa că nu uita dragă cititorule, totul pleacă din interior: „mens sana in corpore sano”!

How to… când vine vorba de ten 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont