Femeile vor fi mereu în căutarea produselor minune, care să le ofere tinerețe fără bătrânețe și ten fără de probleme, iar industria cosmetică va ține, la rândul ei, pasul cu cererea, în vederea obținerii profiturilor cât mai mari.

Ne putem imagina deci, cum melcul, cunoscut pentru capacitatea sa uimitoare de a se regenera, a ajuns și el printre vedetele din industria cosmetică. Melcul, mai precis, extractul din mucusul melcului, a început să fie intens utilizat în creme și elixiruri în ultimele decenii, dar legătura sa cu ritualurile de frumusețe datează din timpuri străvechi, din vremea Greciei Antice. Și pentru că nu chiar foarte multe ingrediente cosmetice se pot lăuda cu trecerea testului timpului, noi ne-am decis să îi dăm o șansă și să vedem care e treaba cu extractul de melc.

Ce beneficii are și cui se adresează?

 Printre beneficiile utilizării cremelor și serurilor cu extract de melc, se numără estopmarea vizibilă a ridurilor și pigmentării, catifelarea pielii, vindecarea acneei, a rănilor, arsurilor și cicatricilor.

Produsele cu extract de melc sunt potrivite atât pentru persoanele care au ten gras, cu exces de sebum, cât și pentru persoanele care au tenul foarte uscat. Spre deosebire de alte produse cosmetice cu un scop similar, serul conține până la 65-70% ingrediente active, cu capacitatea de a pătrunde și a se distribui rapid în țesuturile pielii. Pentru cele mai bune rezultate, aceste produse trebuie să fie utilizate pe o perioada cât mai lungă, având efect cumulativ. Dacă ești curioasă ce anume le face atât de eficiente, află că este vorba de combinația unică de substanțe din mucusul melcului, care îl protejează împotriva bacteriilor, razelor UV, tăieturilor etc. Printre activii pe care acest mucus îi conține se numără : elastina, proteinele, acidul hialuronic, acidul glicolic, peptidele și multe altele.

Extragerea și purificarea

Dacă te numeri printre persoanele care nu vor să încerce produsele cu extract de melc din cauza unei reticiente de ordin igienic, trebuie să ai în vedere că, grație tehnologiei avansate de astăzi, nu prea ai de ce să te temi. Chiar dacă activele cosmetice sunt extrase din mucusul melcului, ele trec prin numeroase și riguroase procese de purificare, companiile producătoare folosind tehnologii avansate. Dacă în schimb, te temi că melcii ar putea fi chinuiți doar pentru capriciile frumuseții, află că există alternative cruelty free, care provin de la melci crescuți cu grijă în ferme spcializate.

Extractul de melc în produsele cosmetice 1

Cui și când se recomandă extractul de melc?

  • La primul semn de îmbătrânire a pielii.
  • Pentru prevenirea ridurilor.
  • În timpul zborurilor.
  • După exfoliere și curățare facială.
  • După orice proceduri asociate cu acțiunea mecanică asupra pielii.

Ca în mai toate cazurile, îți recomandăm să citești eticheta produsului înainte de achziționare. Nu toate brand-urile producătoare comercializează formula cea mai eficientă. Dacă firma producătoare se respectă, pe etichetă ar trebui să poți citi PPM (part per million), care indică ce cantitate de extract de melc a fost folosit în produs. Doar între 2000PPM și 10.000 PPM putem vorbi de un produs care își va face efectul. Este posibil ca firma producătoare să nu se deranjeze cu indicarea PPM-ului, caz în care nu poți decât să folosești varianta clasică și anume să verifici dacă extractul de melc apare printre primele active indicate în lista de ingrediente.

Părerea noastră: Noi am fost mulțumiți de rezultatele obținute după primele utilizări ale serului cu extract de melc și ne-am hotărât să îi dăm o șansă pe termen lung. Revenim cu update-uri.

Extractul de melc în produsele cosmetice 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont