Machiajul DRAG QUEEN 1
Cojocariu Sebastian Constantin – Make-up Artist

Termenul de “Drag Queen” provine din limba engleză și semnifică un bărbat care se îmbracă în haine feminine  și în consecință poartă un machiaj specific și peruci pentru a interpreta un rol feminin în travesti într-un spectacol, la diferite evenimente mondene, la TV.

Revistele de renume au îmbrățișat această cultură

În zilele noastre marile reviste de renume (VOGUE, Cosmopolitan, VEGA, NEXT, Donna, VANITY FAIR și lista continuă) au îmbrățișat,  promovat și mediatizat această cultură, facând-o cunoscută în industria fashion, beauty și entertainment.

Unul dintre cele mai controversate personaje în acest sens este celebrul Drag Queen RuPaul, cunoscut foarte bine și din serialul RuPaul’s Drag Race, în care sunt prezentați diferiți bărbați costumați în travesti și care se lupta pentru titlul de America’s Next Drag Superstar și pentru un premiu în bani. De la episod la episod se pot observa transformările acestora, cum se pregătesc, ce haine poartă, peruci și mai ales ce machiaje complexe au.

Machiajul DRAG QUEEN 2

Personalitatea performerului se reflectă în look

Fiecare persoană care interpretează un astfel de rol, se va transpune automat  în pielea personajului și va avea o atitudine demnă de un drag queen.

Stilul machiajului, piesele vestimentare cele mai excentrice, perucile flamboaiante și mai ales direcția artistică pe care o urmeaza “interpretul” sunt extrem de importante pentru pentru un look ca la carte. Trăsăturile feminine ale acestui personaj sunt duse la extrem, exagerate, conturate într-un mod caricatural, bineînțeles în funcție și de PERSONALITATEA și ATITUDINEA pe care performerul le va expune și mai apoi, dori se le exprime celorlalți.

Machiajul DRAG QUEEN 3

Un machiaj transformațional

Acest tip de machiaj este unul transformațional și a fost reinterpretat și pe diferite platforme de socializare cum ar fi: Facebook, Instagram, Twitter și chiar YouTube.

Machiajul se referă îndeosebi la ascendența și ridicarea ochilor prin machiaje grafice, culori vibrante aplicate până la nivelul sprâncenelor, geometrii și celebrul machiaj cut-crease,  linii de tuș extrem de lungi, sprâncenele acoperite și redesenate ascendent deasupra celor acoperite gene false aplicate atât pe linia genelor superioare cât și inferioare, contour și highlight într-o proporție foarte mare pentru exagerarea trăsăturilor, blush aplicat într-o nuanță vie, ten de porțelan și foarte încărcat, conturul buzelor mult depășit iar culoarea acestora trebuie observată  de la o distanță mare.

Sursă poze: ro.pinterest.com

Machiajul DRAG QUEEN 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont