Apa micelară conține micele care sun compuse dintr-o parte hidrofilă și o parte hidrofobă. Partea hidrofilă este solubilă în apă (iubește apa, se dizolvă în apă) iar partea hidrofobă este insolubilă în apă, dar este solubilă în ulei (iubește uleiul sau partea grasă a moleculelor).

       Secreția glandelor sebacee și impuritățile sunt captate de partea hidrofobă a micelelor. Această parte hidrofobă înglobează la interior impuritățile și le reține acolo, devenind „miezul” moleculei, iar astfel ele nu mai intră în contact cu pielea după ce sunt îndepărtate ușor cu un tampon de bumbac. Prin urmare, apa micelară curăță temeinic pielea și îndepărtează produsele cosmetice, inclusiv mascara și rujurile impermeabile.

Apa micelară 1

Apa micelară este concepută pentru a rezolva trei probleme:

       – îndepărtarea machiajului și curățarea feței

Arta Sprâncenelor

       – îndepărtarea machiajului și curățarea zonei ochilor

       – tonifierea pielii feței.

Ce trebuie să mai cunoaștem despre apa micelară?

       Apa micelară nu trebuie să conțină alcool pentru că irită foarte tare pielea și mai ales nu o putem folosi în zona ochilor. Citiți cu atenție eticheta și alegeți un produs care nu conține alcool.

       Apa micelară înlocuiește alte produse de curățare facială-  aceasta se folosește zilnic – dimineața și seara. Chiar dacă nu suntem machiate în anumite zile, este bine să ne demachiem tenul datorită faptului că pe parcursul zilei tenul nostru este agresat de factorii externi, în special de praful din atmosferă.

Mit sau adevăr?

       După folosirea apei micelare, trebuie să ne spălăm fața?

       Această întrebare apare mereu pe buzele femeilor însă răspunsul tine de compoziția apei micelare pe care o alegem. Unele ape micelare conțin o spumă de curățare și astfel aceasta trebuie îndepărtată de pe ten, însă sunt și ape micelare cu ingrediente naturale care curăță perfect tenul și nu necesită îndepărtare.

       Apa micelară este un produs care este la îndemâna tuturor femeilor pentru îndepărtarea machiajului, însă este de reținut faptul că mereu trebuie să fim atente la eticheta produsului pe care îl alegem, astfel trebuie să avem în vedere:

       – pentru ce tip de ten se potrivește

       – să nu conțină alcool

       – să nu fie necesară îndepărtarea acesteia cu apă

Apa micelară 2

6 Replies to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

  1. Andreea

    Este minunat cum produsele naturale Kodi Professional ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si radiant! Hidratarea corecta, cu produse de hidratare profesionale, va va oferi cu siguranta un ten hranit si sanatos in care sa va bucurati pe deplin!

    Răspunde
  2. Andreea

    Potrivit pentru toate femeile care doresc sa-si schimbe nuanta sprancenelor lor, desi nu este recomandata pentru cei cu pielea mai inchisa. Conform Loriana Marin – Brow Artist, cea mai buna modalitate de a obtine cele mai bune rezultate este sa consulti un specializat in decolorare sprancenelor.

    Răspunde
  3. Eug

    Felicitari pentru aceasta postare informativa despre procedura de laminare a sprancenelor! Acest lucru ofera o perspectiva clara asupra unui tratament care devine din ce in ce mai popular intre persoanele care isi doresc un look mai definit si mai pufos la sprancenele lor. Mult succes in continuare cu aceasta frumoasa pasiune!

    Răspunde
  4. Adv

    Impresionant! Apa termala prezinta o multitudine de beneficii si poate fi folosita in mai multe moduri variate! Aceasta rica varietate de produse vine cu una cu adevarat concluzie: apa termala poate beneficia diferiti tipuri de piele si poate ajuta la ingrijirea acesteia intr-un mod eficient si fiabil.

    Răspunde
  5. Mogu

    Foarte interesant material! Îmi place modul în care ai analizat potențialul culorii Viva Magenta și l-ai redat astfel încât oricine citește ar putea înțelege cum poate ea să intre în garderoba sau machiajul lor. Se vede că m-ai informat și mi-ai îmbogățit cunoștințele despre cel mai nou trend în domeniul culorii! Mulțumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont