Apa micelară conține micele care sun compuse dintr-o parte hidrofilă și o parte hidrofobă. Partea hidrofilă este solubilă în apă (iubește apa, se dizolvă în apă) iar partea hidrofobă este insolubilă în apă, dar este solubilă în ulei (iubește uleiul sau partea grasă a moleculelor).

       Secreția glandelor sebacee și impuritățile sunt captate de partea hidrofobă a micelelor. Această parte hidrofobă înglobează la interior impuritățile și le reține acolo, devenind „miezul” moleculei, iar astfel ele nu mai intră în contact cu pielea după ce sunt îndepărtate ușor cu un tampon de bumbac. Prin urmare, apa micelară curăță temeinic pielea și îndepărtează produsele cosmetice, inclusiv mascara și rujurile impermeabile.

Apa micelară 1

Apa micelară este concepută pentru a rezolva trei probleme:

       – îndepărtarea machiajului și curățarea feței

Arta Sprâncenelor

       – îndepărtarea machiajului și curățarea zonei ochilor

       – tonifierea pielii feței.

Ce trebuie să mai cunoaștem despre apa micelară?

       Apa micelară nu trebuie să conțină alcool pentru că irită foarte tare pielea și mai ales nu o putem folosi în zona ochilor. Citiți cu atenție eticheta și alegeți un produs care nu conține alcool.

       Apa micelară înlocuiește alte produse de curățare facială-  aceasta se folosește zilnic – dimineața și seara. Chiar dacă nu suntem machiate în anumite zile, este bine să ne demachiem tenul datorită faptului că pe parcursul zilei tenul nostru este agresat de factorii externi, în special de praful din atmosferă.

Mit sau adevăr?

       După folosirea apei micelare, trebuie să ne spălăm fața?

       Această întrebare apare mereu pe buzele femeilor însă răspunsul tine de compoziția apei micelare pe care o alegem. Unele ape micelare conțin o spumă de curățare și astfel aceasta trebuie îndepărtată de pe ten, însă sunt și ape micelare cu ingrediente naturale care curăță perfect tenul și nu necesită îndepărtare.

       Apa micelară este un produs care este la îndemâna tuturor femeilor pentru îndepărtarea machiajului, însă este de reținut faptul că mereu trebuie să fim atente la eticheta produsului pe care îl alegem, astfel trebuie să avem în vedere:

       – pentru ce tip de ten se potrivește

       – să nu conțină alcool

       – să nu fie necesară îndepărtarea acesteia cu apă

Apa micelară 2

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont