Îndepărtarea machiajului și a substanțelor uleioase de pe față nu se poate realiza cu apă simplă pentru că apa și uleiul nu se amestecă. Avem nevoie tot de substanțe uleioase care să atragă impuritățile de pe față și să le îndepărteze!
Deja știm că apa micelară este o soluție bună pentru curățat machiajul, dar oare se clăteste sau nu? Eticheta produselor ne spune că nu este obligatoriu, dar ce facem cu tenurile sensibile? Mai putem aplica agenți activi peste tenul “nespălat”?

Apa micelară se folosește pentru îndepărtarea machiajului, excesului de sebum sau impurităților acumulate la suprafața pielii pe parcursul zilei.

Acțiunea de curățare se bazează pe proprietatea surfactanțiilor din formula care acționează ca niște “micelii” pentru a îndepărta selectiv moleculele liposolubile de pe față: produsele spf, creme, fond  de ten, sebum.

Apa și uleiul nu se combină; este inutil să încercăm să îndepărtăm uleiul de pe ten cu apă simplă de la chiuvetă.

Arta Sprâncenelor

Apa micelară se clătește sau nu⁉ 2

De aceea ne trebuie surfactanți!

Au 2 părți: un cap hidrofil capabil să se lege de moleculele polare (apa sau celuloza din cotonete) și o coadă lipofilă care se leagă de uleiuri.

Surfactanții din apa micelară, în contact cu cotoneta demachiantă, se vor orienta cu capetele către cotoneta și cozile către exterior (piele).

Cea mai mare parte din fondul de ten va trece pe discheta demachiantă!

În urma demachierii, oricât de riguroasă ar fi, rămân pe ten resturi de surfactanți, celule moarte, machiaj și alte impurități.

Surfactanții, cum este sodium lauryl sulfat, pot fi iritanți pentru ten. Aceștia deshidratează pielea, devin sensibilizanți și stimulează procesele inflamatorii dacă stau în contact cu pielea peste noapte. În plus, unele ape micelare conțin și alți iritanți precum parfumul.

Peste aceste resturi, ingredientele active din cremele aplicate după acest proces, nu au cum să penetreze pielea și să își facă efectul la întreaga lor capacitate.

În concluzie, eu recomand îndepărtarea resturilor de apă micelară de pe față cu o soluție de curățare potrivită tipului de ten și apă călduță, nu fierbinte.

Apa micelară se clătește sau nu⁉ 3

6 Replies to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

  1. Andreea

    Este minunat cum produsele naturale Kodi Professional ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si radiant! Hidratarea corecta, cu produse de hidratare profesionale, va va oferi cu siguranta un ten hranit si sanatos in care sa va bucurati pe deplin!

    Răspunde
  2. Andreea

    Potrivit pentru toate femeile care doresc sa-si schimbe nuanta sprancenelor lor, desi nu este recomandata pentru cei cu pielea mai inchisa. Conform Loriana Marin – Brow Artist, cea mai buna modalitate de a obtine cele mai bune rezultate este sa consulti un specializat in decolorare sprancenelor.

    Răspunde
  3. Eug

    Felicitari pentru aceasta postare informativa despre procedura de laminare a sprancenelor! Acest lucru ofera o perspectiva clara asupra unui tratament care devine din ce in ce mai popular intre persoanele care isi doresc un look mai definit si mai pufos la sprancenele lor. Mult succes in continuare cu aceasta frumoasa pasiune!

    Răspunde
  4. Adv

    Impresionant! Apa termala prezinta o multitudine de beneficii si poate fi folosita in mai multe moduri variate! Aceasta rica varietate de produse vine cu una cu adevarat concluzie: apa termala poate beneficia diferiti tipuri de piele si poate ajuta la ingrijirea acesteia intr-un mod eficient si fiabil.

    Răspunde
  5. Mogu

    Foarte interesant material! Îmi place modul în care ai analizat potențialul culorii Viva Magenta și l-ai redat astfel încât oricine citește ar putea înțelege cum poate ea să intre în garderoba sau machiajul lor. Se vede că m-ai informat și mi-ai îmbogățit cunoștințele despre cel mai nou trend în domeniul culorii! Mulțumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont