Îndepărtarea machiajului și a substanțelor uleioase de pe față nu se poate realiza cu apă simplă pentru că apa și uleiul nu se amestecă. Avem nevoie tot de substanțe uleioase care să atragă impuritățile de pe față și să le îndepărteze!
Deja știm că apa micelară este o soluție bună pentru curățat machiajul, dar oare se clăteste sau nu? Eticheta produselor ne spune că nu este obligatoriu, dar ce facem cu tenurile sensibile? Mai putem aplica agenți activi peste tenul “nespălat”?

Apa micelară se folosește pentru îndepărtarea machiajului, excesului de sebum sau impurităților acumulate la suprafața pielii pe parcursul zilei.

Acțiunea de curățare se bazează pe proprietatea surfactanțiilor din formula care acționează ca niște “micelii” pentru a îndepărta selectiv moleculele liposolubile de pe față: produsele spf, creme, fond  de ten, sebum.

Apa și uleiul nu se combină; este inutil să încercăm să îndepărtăm uleiul de pe ten cu apă simplă de la chiuvetă.

Arta Sprâncenelor

Apa micelară se clătește sau nu⁉ 2

De aceea ne trebuie surfactanți!

Au 2 părți: un cap hidrofil capabil să se lege de moleculele polare (apa sau celuloza din cotonete) și o coadă lipofilă care se leagă de uleiuri.

Surfactanții din apa micelară, în contact cu cotoneta demachiantă, se vor orienta cu capetele către cotoneta și cozile către exterior (piele).

Cea mai mare parte din fondul de ten va trece pe discheta demachiantă!

În urma demachierii, oricât de riguroasă ar fi, rămân pe ten resturi de surfactanți, celule moarte, machiaj și alte impurități.

Surfactanții, cum este sodium lauryl sulfat, pot fi iritanți pentru ten. Aceștia deshidratează pielea, devin sensibilizanți și stimulează procesele inflamatorii dacă stau în contact cu pielea peste noapte. În plus, unele ape micelare conțin și alți iritanți precum parfumul.

Peste aceste resturi, ingredientele active din cremele aplicate după acest proces, nu au cum să penetreze pielea și să își facă efectul la întreaga lor capacitate.

În concluzie, eu recomand îndepărtarea resturilor de apă micelară de pe față cu o soluție de curățare potrivită tipului de ten și apă călduță, nu fierbinte.

Apa micelară se clătește sau nu⁉ 3

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont