1. Efecte antiaging prin creșterea capacității fibroblastelor de a produce colagen.

Prin expunerea la soare (dorită sau involuntară), poluare etc, la nivelul pielii noastre se formează radicali liberi de oxigen care duc la fotoîmbătrânire. Vitamina C are un efect antioxidant și luptă împotriva acțiunii acestor specii reactive acționând ca un scut la suprafața pielii.

2. Efecte depigmentantate și de uniformizare a nuanței tenului.

Serurile cu Vitamina C decolorează petele asociate vârstei (lentigine solare), reduce aspectul melasmei și îmbunătățește inclusiv hiperpigmentările perioculare (dark circles). Acidul ascorbic este cunoscut ca inhibă în sinteza melaninei (pigmentul răspunzător de culoarea pielii și părului, însă hiperactiv în anumite situații). În unele cazuri, vitamina C poate preveni, de asemenea, roșeața asociată expunerii cronice la radiații UV.

Arta Sprâncenelor

3. Potentează efectul cremelor solare și crește apărarea pielii împotriva radiațiilor UV.

Cu toate acestea, vitamina C nu trebuie utilizată ca protecție solară ci ca supliment în rutină pentru un produs dedicat acestui lucru. Vitamina C contribuie la repararea pielii după o arsură solară prin scăderea riscului de dezvoltare a hiperpigmentărilor postinflamatorii, refacerea funcției de barieră a pielii și estomparea ridurilor fine.

Cum să îl folosești⁉

– Se poate folosi atât dimineața cât și seara, pe tenul curat. În cazul aplicării dimineața, folosește spf ulterior
– Ten normal sau gras: puteți încerca direct L-ascorbic acid
– Ten sensibil, cuperozic sau uscat: recomand derivații precum THDA pentru a evita dermatita de contact iritativă. Puteți testa serumul pe o zonă mică; dacă zilele următoare dezvoltați o reacție la el, nu îl folosiți pe față.
– Introduceți în rutină serumurile concentrate la o rată de 1-2 aplicații pe săptămână.

Beneficiile vitaminei C în produsele de îngrijire cutanată 2

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont