Cu siguranţă atunci când ne apare un coş, ne temem de semnul care va rămâne după vindecarea acestuia. Ei bine, bicarbonatul de sodiu este o soluție uimitoare pentru a scăpa semnele de pe faţă. Este un peeling natural care îndepărtează celulele moarte, odată cu aceasta, estompează cicatricile acneei și pigmentarea. De asemenea, absoarbe excesul de ulei de la nivelul pielii și neutralizează nivelul de pH.

Iată câteva măşti pe care le poţi face acasă:

1. Bicarbonat de sodium cu ulei de măsline

Această mască ajută la îndepărtarea acneei şi estompează cicatricile.

Arta Sprâncenelor

Amestecaţi o linguriţă de bicarbonat de sodiu, cu o linguriţă de ulei de măsline, până obţineţi o pastă fină. Aplicaţi pasta obţinută pe faţă şi masaţi circular timp de 5 minute, apoi clătiţi.

2. Bicarbonat de sodiu cu apă

Această mască neutralizează nivelul pH-ului, usucă acneea şi o vindecă mai repede.

Amestecaţi 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu cu 2 linguriţe de apă. Aplicaţi acolo unde este nevoie şi lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute, apoi clătiţi cu apă călduţă.

Bicarbonatul de sodiu ne scapă de cicatricile post acneice 1

3. Bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie

Ajută la micşorarea porilor şi reglarea pH-ului de la nivelul pielii. De asemenea are proprietăţi antibacteriene şi reduce roşeaţa.

Se amestecă 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu, cu o linguriţă de zeamă de lămâie şi se lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

4. Bicarbonat de sodiu cu lapte

Exfoliază celulele moarte şi elimina cicatricile şi pigmentarea pielii.

Se amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu un sfert de cană de lapte. Aplicaţi pe faţă masca obţinută şi masaţi cu mişcări circulare timp de 5 minute, apoi clătiţi cu apă rece. Mare atenţie atunci când folosiţi bicarbonat de sodiu deoarece el exfoliază pielea, astfel nu este recomandat să îl folosiţi în exces mai ales dacă aveţi un ten sensibil şi uscat. Folosit de mai mult de o dată pe săptămână, este posibil să vă usuce tenul şi să îl sensibilizeze.

Sursă poze: Pinterest

Bicarbonatul de sodiu ne scapă de cicatricile post acneice 2

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont