Știm deja că demachierea este unul din obiceiurile zilnice, care, realizat corect, te ajută să ai un ten curat și luminos, dar ce demachiant ți se potrivește?

Dincolo de tipul de demachiant pe care îl alegi – spumă, gel, cremă sau apă micelară – contează să alegi o formulă potrivită pentru tenul tău. Că regulă de baza, demachiantele care implică spălarea, vor usca un pic tenul, în timp ce demachiantele pentru care trebuie să folosești dischete, sunt mai potrivite pentru tenurile cu tendința spre uscare.

Demachiantul spumă

Este bineînțeles, foarte spumant și în general, este indicat pentru pielea grasă sau cu tendințe acneice, pentru că oferă o curățare profundă.

Arta Sprâncenelor

Demachiantul gel

Oferă o curățare puțîn mai blanda decât demachiantul spumă, dar la fel de eficientă. Demachiantul gel este în general recomandat pentru tenul mixt sau normal, dar există și formule pentru tenul gras și acneic, sau formule potrivite pentru pielea sensibilă și uscată.

Demachiantul cremă

Recomandat pentru pielea sensibilă și uscată, hrănește și hidratează în timp ce îndepărtează impuritățile și machiajul. În compoziție găsim uleiuri și ingrediente emoliente, care nu usucă pielea.

Apă micelară

Oferă o curățare foarte puternică fără să usuce pielea. Apă micelara este o apă delicată, care conține particule microscopice numite micelii. Aceste particule sunt “experte” în înlăturarea murdăriei și machiajului, lăsând pielea curată și hidratata. Apă micelara este potrivită pentru toate tipurile de ten și foarte ușor de folosit. Nu usucă pielea și nici nu o încarcă. Producătorii nu recomandă clătirea cu apă după folosirea apei micelare, dar, personal, recomand apele florale sau lotiunea tonică pentru o curățare desăvârșită.

demachiant

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont