Alunițele (nevii) sunt întâlnite la aproape toată populația și majoritatea sunt normale; trăim cu ele toata viața și nu ne fac probleme.

Alunițele problematice

Anumite alunițe ascund însă afecțiuni severe precum cancerul de piele, iar riscul mai mare îl au următoarele persoane:

Arta Sprâncenelor

– cele cu pielea dechisă la culoare, părul blond, ochi albaștri

– cele care apelează la bronzarea artificială (solarul)

– cele care s-au expus la soare în repetate rânduri

– cele cu multiple alunite pe corp sau cu istoric familial de melanom

Alunițele neproblematice

Daca alunițele sunt simetrice, cu o culoare uniformă, contur regulat, iar imaginea dermatoscopică nu ridică suspiciuni de malignitate, nu rămâne decât să le monitorizați o dată pe an la medicul dermatolog și să utilizați produse dermatocosmetice cu ecran solar. Expunerea la soare trebuie să se realizeze în afara orelor 11:00-16:00, iar stratul de cremă cu factor de protecție solară trebuie reaplicat des.

În cazul unei arsuri solare

Nu aplicați produse preparate în casă sau “leacuri băbești”, întrucât puteți agrava leziunile. Asigurați-vă că aveți în bagaj și o loțiune “after-sun”, reparatoare și cicatrizantă!

Eliminarea alunițelor

Dacă o #aluniță vă deranjează estetic, se poate elimina prin diferite metode însă doar la medicul dermatolog, în urma unei consultații, va ajuta să stabiliți planul de tratament.

Până ajungeți la medic, nu uitați de auto-examinare: verificați dacă aveți alunițe nou apărute și dacă acestea respectă regula ABCDE!

Ce facem vara cu alunițele? 2

6 Replies to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

 1. Andreea

  Este minunat cum produsele naturale Kodi Professional ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si radiant! Hidratarea corecta, cu produse de hidratare profesionale, va va oferi cu siguranta un ten hranit si sanatos in care sa va bucurati pe deplin!

  Răspunde
 2. Andreea

  Potrivit pentru toate femeile care doresc sa-si schimbe nuanta sprancenelor lor, desi nu este recomandata pentru cei cu pielea mai inchisa. Conform Loriana Marin – Brow Artist, cea mai buna modalitate de a obtine cele mai bune rezultate este sa consulti un specializat in decolorare sprancenelor.

  Răspunde
 3. Eug

  Felicitari pentru aceasta postare informativa despre procedura de laminare a sprancenelor! Acest lucru ofera o perspectiva clara asupra unui tratament care devine din ce in ce mai popular intre persoanele care isi doresc un look mai definit si mai pufos la sprancenele lor. Mult succes in continuare cu aceasta frumoasa pasiune!

  Răspunde
 4. Adv

  Impresionant! Apa termala prezinta o multitudine de beneficii si poate fi folosita in mai multe moduri variate! Aceasta rica varietate de produse vine cu una cu adevarat concluzie: apa termala poate beneficia diferiti tipuri de piele si poate ajuta la ingrijirea acesteia intr-un mod eficient si fiabil.

  Răspunde
 5. Mogu

  Foarte interesant material! Îmi place modul în care ai analizat potențialul culorii Viva Magenta și l-ai redat astfel încât oricine citește ar putea înțelege cum poate ea să intre în garderoba sau machiajul lor. Se vede că m-ai informat și mi-ai îmbogățit cunoștințele despre cel mai nou trend în domeniul culorii! Mulțumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont