Când ne gândim la culoarea mov, ne imaginăm flori, o cultură de lavandă în toată frumusețea ei.

Culoarea mov este plină de mister și farmec incredibil.

În zilele noastre este o culoare comună, vedem haine mov, ne vopsim părul sau unghiile mov sau ne colorăm pereții casei în mov.
De regulă se spune că această culoare, este culoarea artiștilor, culoarea care ne împinge spre imaginație și creativitate. Este în armonie indiferent de alegerea operei pe care o creăm.

Însă sunt lucruri interesante pe care nu le știm despre această culoare, cum ar fi:

– Conform Institutului Pantone există 196 de nuanțe de mov.
– Vopseaua violeta fost obținută pentru prima dată de Fenicienii din orașul Tir, vopseaua fiind obținută din melci de mare.  A fost nevoie de 9 mii de melci pentru obținerea unui gram de vopsea mov, astfel era folosită doar pentru obiecte scumpe.
– În Roma Antică, numai persoanele de rang înalt aveau voie să poarte straie mov.
– Este asociat mereu cu imaginația, intuiția și cu transformarea spirituală și mentală.
– Vopseaua violeta fost obținută pentru prima dată de Fenicienii din orașul Tir, vopseaua fiind obținută din melci de mare.  A fost nevoie de 9 mii de melci pentru obținerea unui gram de vopsea mov, astfel era folosită doar pentru obiecte scumpe.
– În 1856, englezul chimist William Perkin, în urma sintezei alcaline, a oxidat anilina , iar când a fost diluată, aceasta era mov, astfel a fost primul om care a descoperit colorantul sintetic.
– Manuscrisele Evangheliei au fost scrise cu litere de aur pe pergament purpuriu în Tir.
– A fost cea mai folosită culoare în toate aspectele încoronării Reginei Elisabeta a II-a în 1953.
– Din 1970, el a devenit oficial culoarea mișcării de eliberare a femeilor.
– Culoarea mov este cel mai greu de întâlnit în natură.

Arta Sprâncenelor
Culoarea mov 1

6 Replies to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

 1. Andreea

  Este minunat cum produsele naturale Kodi Professional ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si radiant! Hidratarea corecta, cu produse de hidratare profesionale, va va oferi cu siguranta un ten hranit si sanatos in care sa va bucurati pe deplin!

  Răspunde
 2. Andreea

  Potrivit pentru toate femeile care doresc sa-si schimbe nuanta sprancenelor lor, desi nu este recomandata pentru cei cu pielea mai inchisa. Conform Loriana Marin – Brow Artist, cea mai buna modalitate de a obtine cele mai bune rezultate este sa consulti un specializat in decolorare sprancenelor.

  Răspunde
 3. Eug

  Felicitari pentru aceasta postare informativa despre procedura de laminare a sprancenelor! Acest lucru ofera o perspectiva clara asupra unui tratament care devine din ce in ce mai popular intre persoanele care isi doresc un look mai definit si mai pufos la sprancenele lor. Mult succes in continuare cu aceasta frumoasa pasiune!

  Răspunde
 4. Adv

  Impresionant! Apa termala prezinta o multitudine de beneficii si poate fi folosita in mai multe moduri variate! Aceasta rica varietate de produse vine cu una cu adevarat concluzie: apa termala poate beneficia diferiti tipuri de piele si poate ajuta la ingrijirea acesteia intr-un mod eficient si fiabil.

  Răspunde
 5. Mogu

  Foarte interesant material! Îmi place modul în care ai analizat potențialul culorii Viva Magenta și l-ai redat astfel încât oricine citește ar putea înțelege cum poate ea să intre în garderoba sau machiajul lor. Se vede că m-ai informat și mi-ai îmbogățit cunoștințele despre cel mai nou trend în domeniul culorii! Mulțumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont